Ubica policajaca u Francuskoj pronađen mrtav
(Izvor: AFP)

Ubica policajaca u Francuskoj pronađen mrtav

Muškarac koji je ubio trojicu policajaca u departmanu Puy-de-Dôme, u Francuskoj, pronađen je mrtav, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Gérald Darmanin  na svom "Twitter" nalogu.

Tri policajaca su ubijena a četvrti je ranjen noćas prilikom odgovora na poziv o nasilju u izolovanom seocetu u centru Francuske, dok je nasilnik koji ih je napao još u bjekstvu.

Na policiju je pucao 48-godišnji čovjek kad su pokušali da priteknu u pomoć ženi koja se sklonila na krovu zgrade, naveli su izvori uključeni u istragu.

Policija je pozvana da interveniše zbog prijavljenog nasilja u kući nešto poslije ponoći. Na dvojicu policajaca otvorena je vatra kada su se približili kući gdje se sklonila ugrožena žena. Jedan od njih je podlegao povredama dok su drugog, ranjenog vatrogasci prebacili u bolnicu.

Čovjek koji je pucao je zapalio kuću i ponovo pucao na policajce koji su bili oko kuće i kada su još dvojica smrtno ranjena, potvrđeno je za France pressu u tužilaštvu.

Najmanje sedam članova specijalnih snaga su na licu mjesta i preduzimaju se najveće mjere predostrožnosti obzirom na opasnost pojedinaca, rekao je za France presse izvor u istrazi.

Ugrožena žena je sklonjena na bezbjedno mjesto i ispituje se šta se dogodilo. 

Napadač je poznat policiji oko problema čuvanja djece. 

federalna.ba/Beta

Francuska policija ubistvo
Montpellier Francuska gradski prevoz
0 04.02.2023 22:04
USK policija saobraćajna nesreća saobraćajna nezgoda
0 04.02.2023 21:14
Emmanuel Macron Benyamin Netanyahu Izrael Francuska
0 03.02.2023 17:04
Jaswant Singh Chail prijetnja ubistvo Kraljica Elizabeta
0 03.02.2023 12:26