Tri osobe privedene za ubistvo djevojčice u Sjevernoj Makedoniji

Tri osobe privedene za ubistvo djevojčice u Sjevernoj Makedoniji

Osnovni kazneni sud Skoplje odredio je 48-satno zadržavanje za tri osobe osumnjičene za ubojstvo 14-godišnje Vanje Gjorchevske, potvrdio je sud.

Njezin je nestanak prijavila majka 27. studenoga u 8.35 sati, a njezino tijelo pronađeno je jučer kod Velesa. Makedonska policija navodi da je ubijena istoga dana kada je i nestala.

Osim toga, u blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, stara 70 godina.

U oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, sve makedonske nacionalnosti, a provedenim istražnim radnjama utvrđeno je da je motiv ubojstava "koristoljublje".

Otac otete i ubijene 14-godišnjakinje ubojicama je podijelio informacije o tome kada će i kako Vanja napustiti kuću, kako bi organizirana petočlana skupina od majke iznudila novac, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, piše novinska agencija makfax.

Djevojčica je oteta vozilom nestalog, pa kasnije ubijenog Velešanina, koji je imao nerazjašnjenu vezu s jednim od petorice osumnjičenih.

Glavni organizator otmice, prema do sada utvrđenim dokazima, iz pištolja je ubio djevojčicu uplašen dokazima koje bi policija mogla pronaći u već započetoj istrazi, rekao je ministar.

Kako se dodaje, počinitelj je pobjegao iz zemlje, a za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica.

Učenici i nastavnici škole koju je djevojčica pohađala danas se upisuju u knjigu žalosti, a Uprava škole u suradnji s nekoliko psihologa u punoj je pripravnosti s ciljem pružanja podrške učenicima.

federalna.ba/Fena

Makedonija ubistvo