Trgovci kokainom: Državljanin Srbije ubio kolegu krijumčara, ostale držao kao taoce
(Izvor: YORUK ISIK/REUTERS)

Trgovci kokainom: Državljanin Srbije ubio kolegu krijumčara, ostale držao kao taoce

Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na brodu usred Atlantika nakon što je jedan od njih ubio kolegu krijumčara, a ostale uzeo za taoce, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. U današnjem saopštenju navodi se da se slučaj dogodio u novembru, ali je držan u sudskoj tajnosti do završetka istrage.

"Kada se desila svađa članova posade broda, državljanin Srbije preuzeo je kontrolu nad brodom `Sea paradise`, upucao jednog od krijumčara, bacio njegovo tijelo pod palubu i uzeo ostalih osam članova posade kao taoce", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Španska policija pokrenula je operaciju nakon što je dobila dojavu o pošiljci od oko 2,3 tone kokaina iz Latinske Amerike prema manjem brodu u blizini Kanarskih ostrva.

Prema tekstu saopštenja, policijski tim je stigao do broda sa drogom na lokaciji u Atlantiku koja nije otkrivena i satima pregovarao sa otmičarem, koji je na kraju predao oružje i oslobodio posadu "koja je bila uplašena za svoje živote".

Svi oni koji su bili na brodu su zatim privedeni, a kokain je zaplijenjen iz skrivenog odjeljka na brodu. 

federalna.ba/Srna

Španija kokain talačka kriza