Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika u Mostaru

Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika u Mostaru

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Glavna podružnica Mostar organizira predstavljanje zbornika pod nazivom "Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika" priređivača Ante Zirduma.

Predstavljanje će se održati u utorak, 24. siječnja, u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

O zborniku će govoriti priređivač Anto Zirdum, Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i književnica Anita Martinac.

U želji da baci svjetlost na duhovnu dimenziju svog djelovanja na književnom polju, HKD Napredak je odlučio prirediti ovu prigodnu panoramu poezije u kojoj su izabrane pjesme 120 pjesnika sa po jednom pjesmom objavljenom u glasilima HKD Napredak – primarno u godišnjacima, a potom i drugim publikacijama, odnosno u knjigama poezije u nakladi HKD Napredak.

Radi o književnicima koji su članovi Društva, stipendisti i simpatizeri u proteklih 120 godina od utemeljenja ili pak piscima koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti vezanoj za književni život i razne Napretkove projekte, priopćio je HKD Napredak.

federalna.ba/Fena

 

Pjesnici