Trener Rožman ne želi nastaviti saradnju sa FK Sarajevo
(Izvor: Ilustracija/EPA)

Trener Rožman ne želi nastaviti saradnju sa FK Sarajevo

Slovenski trener Simon Rožman obavijestio je klub da nije zainteresovan da nastavi posao, a nakon odluke o prekidu saradnje sa Senijadom Ibričićem, sportskim direktorom, rekao je Matthias Leterme, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo.

”Od dolaska u saradnji sa Upravnim odborom najviše sam se posvetio analizi upravo dijela rada u klubu koji se tiče sportskog segmenta kojeg je u protekloj sezoni obavljao sportski direktor. Uvidjeli smo da su desile određene stvari sa kojim nismo zadovoljni i koje su, prema našoj ocjeni, imale značajan utjecaj na proteklu sezonu. Odluka koju smo donijeli naravno nije bila laka, ali je sigurni smo bila u najboljem interesu FK Sarajevo i našeg opredjeljenja da osiguramo ispunjavanje srednjoročnih i dugoročnih ciljeva koje smo postavili pred sebe”, istakao je Leterme u razgovoru sa oficijelnu internet stranicu FK Sarajevo, dodavši:

”Kada je u pitanju trener, razgovarali smo o ambiciji i ciljevima koje smo zacrtali za ovu sezonu, ali Rožman je obavijestio klub da nije zainteresovan da nastavi svoj posao, a nakon odluke koju smo donijeli u vezi sa sportskim direktorom. Poštujemo njegov stav i u završnoj smo fazi dogovaranja uslova raskida saradnje. Ujedno, vodimo i razgovore oko izbora novog trenera u skladu sa očekivanjima o kojim sam već govorio. Svjesni smo da vremena nema puno, ali uvjeravam navijače i javnost da će sve odluke biti donijete na vrijeme.”

Leterme je, između ostalog, naglasio i ”previše neistina se pojavljuje u javnosti”, te je pozvao navijače ”da ne nasjedaju na takve stvari”.

”Klub je iznad svakog pojedinca i to je temeljno pravilo kojeg se imam namjeru pridržavati i očekujem od svih drugih u klubu da to također rade, kao i da poštuju temeljne vrijednosti kluba kakav je FK Sarajevo. Na ovaj način ćemo poslati i najbolju poruku našim navijačima, koji upravo to očekuju od svih nas u klubu i vjerujem dobiti njihovo puno povjerenje”, kazao je Leterme istakavši da u narednu sezonu FK Sarajevo ulazi sa većim ambicijama te da očekuju značajan rezultatski iskorak u predstojećem periodu.

federalna.ba/AA
Simon Rožman FK Sarajevo prekid
Simon Rožman FK Sarajevo odstupio
0 12.06.2024 12:03
FK Sarajevo Zvijezda 09
0 10.05.2024 22:33
genocid prekid emitovanje program federalna TV
0 08.05.2024 20:42