Trener Paris Saint Germaina: Mbappe nije zabrinut zbog afere oko Pogbe
(Izvor: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Trener Paris Saint Germaina: Mbappe nije zabrinut zbog afere oko Pogbe

Trener Paris Saint Germaina Christophe Galtier rekao je danas da napadač Kylian Mbappe, čije se ime pojavljuje u aferi oko fudbalera Paola Pogbe, ne pokazuje znake ljutnje ni zabrinutosti u vezi cijelog slučaja.

"Kylian je dobro raspoložen. Vidio sam i čuo šta se dešava sa Paulom Pogbom. (Mbappe) Ne pokazuje znake ljutnje ni zabrinutosti zbog toga", rekao je Galtier poslije današnjeg treninga uoči predstojeće utakmice protiv Toulousea u francuskom prvenstvu.

Pogba je na meti pokušaja iznude od 13 miliona eura i našao se u sred afere koja je od 3. augusta predmet preliminarne istrage u Francuskoj.

Mathias Pogba, brat Paula Pogbe, nedavno je na društvenim mrežama objavio video snimak i najavio da će otkriti "mnoge stvari" o francuskom reprezentativcu koji igra za Juventus.

On je tada rekao da cijeli svijet, uključujući Juventus i sponzore, zaslužuju da znaju određene stvari, kako bi bili upoznati sa činjenicama i odlučili da li Paul Pogba zaista zaslužuje njihovo divljenje i poštovanje. Francuski mediji prenijeli su da se od fudbalera traži veliki novčani iznos kako bi se izbjeglo širenje navodno kompromitujućih snimaka.

U tom slučaju pojavljuje se ime Kyliana Mbappea. Paul Pogba je objasnio istražiteljima iz Centralne kancelarije za borbu protiv organizovang kriminala da su njegovi ucjenjivači pokušali da ga diskredituju emitovanjem poruka u kojima je on navodno tražio od vrača da baci čini na Mbappea, što je Pogba negirao.

Pogba se u ljetnjem prelaznom roku vratio u Juventus, nakon što je šest godina proveo u Manchester Unitedu.

Trenutno se oporavlja od povrede desnog kolena i na teren bi trebalo da se vrati sredinom septembra.

federalna.ba/Beta

Kylian Mbappe Paul Pogba
Francuska Kylian Mbappe Svjetsko prvenstvo 2022. Katar Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Svjetsko prvenstvo 2022. fudbal fudbaler fudbaleri najbolji fudbaleri
0 06.12.2022 17:54
Antony Blinken Emmanuel Macron PSG Kylian Mbappe
0 02.12.2022 14:29
Paul Pogba Francuska
0 31.10.2022 18:41
Kylian Mbappe ugovor PSG
0 24.10.2022 12:18
Kylian Mbappe PSG
0 17.10.2022 09:51