Trener Chelsea uznemiren zbog svađe igrača oko jedanaesterca
(Izvor: EPA)

Trener Chelsea uznemiren zbog svađe igrača oko jedanaesterca

Trener Chelsea Mauricio Pochettino rekao je da je bio uznemiren zbog rasprave među njegovim fudbalerima oko toga ko će izvesti jedanaesterac u utakmici protiv Evertona u Premier ligi i upozorio ih je da to više ne rade. Chelsea je sinoć pobjedio Everton 6:0, a nekolicina igrača raspravljala se ko će izvesti jedanaesterac, na kraju je loptu uzeo Cole Palmer i postigao svoj četvrti pogodak na utakmici.

"Ne mogu da prihvatim takvo ponašanje. Rekao sam im da je to bio poslednji put da vidim takvu vrstu ponašanja. Nemoguće je tako se ponašati poslije ovakve igre. Ako želimo da budemo dobar tim moramo da se promjenimo i da razmišljamo kao ekipa", rekao je Pochettino, prenio je BBC.

Palmer je u 64. minutu postigao gol, što je bio njegov deveti uzastopni pogodak iz jedanaesterca, poslije rasprave u kojoj su oko minut učestvovala petorica igrača Chelsea.

Prvo su Noni Madueke i Nicolas Jackson uzeli loptu od saigrača Malo Gustoa, a Madueke je prvi stigao do lopte. Intervenisao je iskusni Thiago Silva, poslije čega se Jackson udaljio. Kapiten Conor Gallagher je prišao Madueke i pokazao da preda loptu Palmeru, ali on je odbio, prije nego što je Gallagher uzeo loptu i predao je Palmeru.

Palmer i Gallagher su morali da odgurnu Jacksona, koji se ponovo vratio, a zatim su ponovo reagovali Gallagher i Madueke, čime je rasprava završena.

Trener Chelsea rekao je da su svi igrači znali da je Palmer izabran za izvođača jedanaesteraca.

"Palmer izvodi penale. Palmer odlučuje da li želi da preda loptu saigraču. Važno je to utvrditi. Sada znaju. Šteta. Ovo je proces za mladi tim koji mora mnogo da nauči. Moram da se izvinim pošto navijači širom svijeta gledaju ovakvu situaciju na 4:0 zbog svađe oko penala. Moraju da nauče i da budu profesionalni. Moramo da se koncentrišemo na kolektiv. Ovo je jasan primjer da je to proces i da i dalje moramo da učimo", naveo je on.

Palmer je postigao svih devet golova iz penala u Premier ligi i od njega je u tom segmentu bolji samo bivši fudbaler Manchester Citya Yaya Touré koji je rekorder takmičenja sa svih 11 postignutih penala.

Palmer je poslije utakmice pokušao da smiri situaciju.

"Drugi igrači su htjeli da izvedu penal, ali ja sam izvođač i želio sam to. Mislim da pokazujemo da svi žele da preuzmu odgovornost. Možda je bilo malo pretjerano, ali svi žele pobjedu, smijemo se i šalimo oko toga", rekao je Palmer.

federalna.ba/Beta

Chelsea
Mauricio Pochettino Chelsea
0 03.05.2024 12:19
Silva Chelsea
0 29.04.2024 14:25
Chelsea Mauricio Pochettino
0 08.02.2024 10:13
Mauricio Pochettino Chelsea
0 24.01.2024 10:21
Chelsea Ian Matsen
0 12.01.2024 12:16
Chelsea Luton Premiership
0 30.12.2023 20:17