Treći Goražde - Specijal KUP okupio više od 600 takmičara iz četiri države
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Treći Goražde - Specijal KUP okupio više od 600 takmičara iz četiri države

Treći međunarodni karate turnir „Goražde – Specijal KUP“ 2024. koji se danas održava u gradu na Drini okupio je više od 600 takmičara iz 56 klubova regiona.

Organizator ove najmasovnije sportske manifestacije u Goraždu je Karate klub „Specijal“ u kojem su prezadovoljni odzivom.

- Okupili smo više od 600 takmičara iz 56  klubova iz četiri države, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, tako da smo  jako ponosni na cjelokupnu organizaciju jer potrudili smo se da sve takmičare ugostimo na najbolji način. Sve ovo daje nam vjetar u leđa da još kvalitetnije radimo u budućnosti i da ovaj događaj preraste u tradiciju. Zahvalni smo generalnom sponzoru, a to je Vlada BPK i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport te drugim sponzorima koji su prepoznali vrijednost ove manifestacije  – kazao je predsjednik UO KK „Specijal“ Goražde Armin Mandžo.  

Svoje znanje i vještine na turniru pokazat će takmičari svih selekcija, od pionira, kadeta, juniora, U-21 i seniora, a za najuspješnije pojedince i ekipe obezbjeđene su medalje, diplome i pehari.  

Jedan od najmasovnijih klubova ovogodišnjeg turira je KK Semih iz Mostara.

- U grad na Drini došli smo jučer, oduševljeni smo Goraždem i čast nam je što smo dio ove karate manifestacije u organizaciji naših prijatelja iz KK Specijal. Na takmičenju očekujemo dobre rezultate, a ovaj događaj je odlična prilika da se družimo i gradimo nova prijateljstva jer karate je plemenita vještina koja počinje i završava sa poštovanjem, – kazao je trener KK „Semih“ Mostar Sanel Kladušak.

Redovni učesnici Specijal KUP-a u Goraždu su i karatisti iz KK „Bar“ Crna Gora.

- Ja sam lično prvi put u Goraždu, a moj klub dolazi već treću godinu zaredom  i nekako smo bratski klubovi. Članovi Specijala dolaze kod nas u Bar i mi ovdje i nadam se da ćemo nastaviti saradnju. KK Bar je došao sa 15 takmičara jer sutra imamo državno prvenstvo i nismo mogli više, ali nadamo se da ćemo sljedeći put doći sa mnogo više takmičara jer ovaj klub i naši prijatelji iz Specijala i ovaj grad to  zaslužuju  – kazao je trener KK „Bar“ Almir Cecunjanin.

federalna.ba/Fena

karate Goražde