Trebinje i Bosna i Hercegovina domaćini jedne kvalifikacione grupe U19 EP u vaterpolu

Trebinje i Bosna i Hercegovina domaćini jedne kvalifikacione grupe U19 EP u vaterpolu

Trebinje i Bosna i Hercegovina su izabrani kao domaćini jedne kvalifikacione grupe U19 Evropskog prvenstva u vaterpolu. Kvalifikacije će biti održane od 15. do 17. marta na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju. Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u Grupi A zajedno sa Francuskom, Češkom, Velikom Britanijom i Finskom. 

Tim povodom je na Zatvorenom olimpijskom bazenu održan sastanak, na kome su prisustvovali predsjednik Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine Branimir Butigan, potpredsjednik saveza Slobodan Grahovac, gradonačelnik grada Trebinja Mirko Ćurić i v.d. direktora Bojan Okuka.

Grad Trebinje će dobiti priliku da bude domaćin za pet evropskih reprezentacija, a na Zatvorenom olimpijskom bazenu odigralo bi se deset kvalifikacionih utakmica.

- Zahvaljujem gradonačelniku Trebinja i njegovim suradnicima na prijemu i spremnosti na suradnju u organizaciji ovog veoma važnog događaja. Danas je bio drugi sastanak i odredili smo šta je čiji zadatak i kako da predstavimo Trebinje i BiH na najbolji mogući način. Ipak će doći preko sto sportista, roditelja, navijača. To je značajan događaj i učinićemo sve da bude na ponos gradu i našoj zemlji - kazao je predsjednik Vaterpolo saveza BiH Branimir Butigan.

Slobodan Grahovac, predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske je kazao da vaterpolo u RS-u i BiH ima velike šanse za razvoj, a Trebinje može postati najznačajnija destinacija za održavanje najvećih takmičenja.

- Ozbiljne zemlje dolaze u Trebinje i siguran sam da će naići na dobre domaćine. Nema mjesta politici samo dobroj igri. Ovdje se igrala Liga šampiona, a ona se nikada u istoriji nije igrala u našoj zemlji. To je potvrda da Trebinje ima najveće moguće uslove - naveo je Grahovac.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je zahvalio gostima koji su došli na zvaničan sastanak.

- Danas smo zvanično dobili odobrenje, prošli smo sve uslove i sad je sve stvar organizacije i finansija kao i to ko će zvanično igrati u reprezentaciji BiH. Ja sam sa oduševljenjem slušao sve pohvale o našim uslovima i to samo treba prenijeti dalje. Jedini cilj je da se što više djece uključi u sport, da živimo u zdravoj sredini - istakao je Ćurić.

On je naglasio da je organiziranje Lige šampiona potvrda da Trebinje može da organizuje jedan ovako značajan turnir.

- Nadamo se da će se Bosna i Hercegovina pokazati kao pravi domaćin i da će naša reprezentacija postići dobar rezultat na ovome takmičenju, saopćeno je iz Vaterpolo saveza BiH.

federalna.ba/Beta

Trebinje vaterpolo
Samit energetike Trebinje
0 20.03.2024 22:14
vaterpolo juniorska vaterpolo reprezentacija BiH
0 16.03.2024 23:21
Trebinje hapšenje teroristički akt
0 15.03.2024 11:11
Gidionov čvor Trebinje
0 23.02.2024 13:35