Travnik Fashion Weekend održan pod sloganom 'Moda u srcu BiH'

Travnik Fashion Weekend održan pod sloganom 'Moda u srcu BiH'

U organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, u petak je u Centru za kulturu općine održan 1. Travnik Fashion Weekend uz slogan "Moda u srcu Bosne i  Hercegovine".

Organizacija Travnik Fashion Weekenda dovela je Travnik u epicentar modnog dešavanja i zahvaljujući renomiranim bh. dizajnerima i modnim brendovima događaj je privukao pažnju modnih entuzijasta iz čitave Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

Posjetitelji su imali priliku uživati u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera: Emina Husedžinović-Ibrahimović, Adnan Hajrulahović "Haad", DRESSCODE, Albina  Šabić „X.O.S“, Ninela Memić „NM DESIGN“, Bellissima, Optika Vizija, Sanela Alihodžić „Budi Svoja“, Jurija Milović „L'adorant“ i Mirela Džinić „Senses“.

Ovogodišnji Travnik Fashion Weekend nije samo bio prilika za predstavu kreativnosti i stila, već i platforma za promociju lokalnih talenata i brendova što je potvrda Travnika kao prijestolnice tekstila kojoj ovakvi događaji vraćaju nekadašnji sjaj, dodaje se u priopćenju. 

Azra Patković, poznata bosanskohercegovačka manekenka koja je svoju karijeru izgradila na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj honorar od učešća na TFW-u donirati humanitarnom udruženju "Sreća za sve" iz Travnika koje ima za cilj pružiti podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima kroz svoj rad i djelovanje. Ček u iznosu od 2.000 KM predstavnicima Udruženja uručili su načelnik općine Travnik Kenan Dautović i manekenka Azre Patković.

"Travnik Fashion Weekend je dokaz da moda može biti pokretač razvoja i inspiracija za mlade talente, a ujedinjeni svi zajedno možemo puno doprinijeti održivosti tekstilne i modne industrije i njenog unapređenja”, izjavila je prof. dr. Amra Tuzović, predsjednica organizacijskog odbora.

"Ove godine revitalizirali smo modnu scenu i industriju u srcu Bosne i Hercegovine, uz ovu nezaboravnu modnu priču koju nastavljamo, inspirirani podrškom, željom i potrebom da Travnik Fashion Weekend postane mjesto modnog okupljanja", rekao je Amar Migalo, kreativni direktor Travnik Fashion Weekenda.

Događaj je realiziran uz podršku generalnog pokrovitelja Vlade Srednjobosanskog kantona.

federalna.ba/Fena

Travnik Fashion Weekend Travnik
Travnik MUP SBK indijska konoplja
0 12.07.2024 13:49
Travnik MUPSBK eksplozija
0 10.07.2024 09:40
Travnik Novi Travnik općina grad
0 07.07.2024 20:37
Travnik Velika Bukovica Bošnjaci stradanje Bošnjaka
0 04.06.2024 20:59
Srednjobosanski kanton Travnik ekološka akcija
0 10.05.2024 13:23