Trabzonspor šest mečeva bez gledalaca zbog nereda na meču s Fenerbahceom
(Izvor: Arhiv)

Trabzonspor šest mečeva bez gledalaca zbog nereda na meču s Fenerbahceom

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Turske (PFDK) donijela razmotrila je incident koji se dogodio na terenu na superligaškoj utakmici između Trabzonspora i Fenerbahcea i kaznila je ekipu iz Trabzonaa sa šest domaćih mečeva bez gledalaca i sa novčanom kaznom od tri miliona lira (87.000 eura).

PFDK je izrekao kazne u vezi s incidentom na terenu po završetku utakmice 17. marta u kojoj je Fenerbahce slavio pobjedu nad Trabzonsporom, rezultatom 3:2.

Navijači Trabzonspora su istrčali na teren ”Papara Parka” i nasrnuli na fudbalere Fenerbahcea koji su u tim trenucima proslavljali pobjedu na sredini terena.

U saopćenju PFDK-a se navodi da je Trabzonspor kažnjen s dodatnih 112.000 lira zbog kršenja uputstava korištenja sistema oglašavanja.

Po jedan meč suspenzije i novčane kazne od 52.000 lira i 13.000 lira izrečene su i fudbalerima Fenerbahcea Jaydenu Quinnu Oosterwoldeu i Irfanu Canu Egribayatu zbog nesportskog ponašanja i tuče s navijačima protivničkog tima.

S 13.000 lira i jednom utakmicom suspenzije kažnjen je i trener Trabzonspora Aykut Kocaman znog napada na igrača protivničkog tima.

PFDK odlučio je da nema osnove za izricanje kazne Fenerbahceovom fudbaleru Brightu Osayi-Samuelu, koji je brzom reakcijom savladao protivničkog navijača koji je nasrnuo na njega,

Zvaničnici Fenerbahčea Kursat Ciftlik i Okan Ozkan također su suspendirano na po 15 dana zbog nesportskog ponašanja tokom istog incidenta.

federalna.ba/AA

disciplinska komisija Trabzonspor Fenerbahce