Tomislavgradske mažoretkinje svjetske prvakinje i viceprvakinje
(Izvor: Fena/Mario Loncar)

Tomislavgradske mažoretkinje svjetske prvakinje i viceprvakinje

Tomislavgradske mažoretkinje osvojile su nakon prvog dana Svjetskog mažoret prvenstva, titulu svjetskih prvakinja i viceprvakinja.

Kadetkinja Mara Baković u kategoriji kadetkinje solo štap u konkurenciji 27 timova iz 10 zemalja osvojila je srebrnu medalju i naslov svjetske viceprvakinje.

Seniorka Ivana Drmić u kategoriji seniorke solo štap osvojila je brončanu medalju, dok su u seniorskoj kategoriji duo štap Ivana Drmić i Marija Ćurković osvojile zlatnu medalju i naslov svjetskih prvakinja.

Kako su za Fenu kazale tomislavgradske mažoretkinje, ovo je prvi put da svjetska zlatna, srebrna i brončana medalja u mažoret plesu dolaze u Tomislavgrad i Bosnu i Hercegovinu.

Svjetsko mažoret prvenstvo održava se ovoga vikenda u Crikvenici, a pred sucima će se kroz 600 koreografija predstaviti preko 2 000 mažoretkinja iz Hrvatske, Poljske, Kazahstana, Ukrajine, Italije, Češke Republike, Slovačke, Španjolske, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja.

Za nedjelju je na programu nastavak neformacijskih i formacijskih kategorija gdje će se predstaviti kadetkinje tomislavgradskih mažoretkinja te Marija Markić u kategoriji kadetkinje solo pompon i Antea Bagarić i Ena Sučić u kategoriji kadetkinje duo pompon.

federalna.ba/Fena

mažoretkinje BiH Tomislavgrad Svjetsko mažoret prvenstvo
sport fudbal nogomet Premijer liga BiH u nogometu BiH FK Sloga NK Široki Brijeg
0 17.08.2022 09:21
Christian Schmidt Visoki predstavnik u BiH BiH Hrvati
0 17.08.2022 08:48
EUFOR BiH Njemačka
0 15.08.2022 19:38
Husein Smajić Vesela Bugojno Mandino Selo Tomislavgrad
0 14.08.2022 18:14