TK-Dogovor o zbrinjavanju onkoloških pacijenata
(Izvor: Fena/Tuzla kanton)

TK-Dogovor o zbrinjavanju onkoloških pacijenata

U cilju prevazilaženja problema onkoloških pacijenata s područja Tuzlanskog kantona danas se ministrica zdravstva TK Dušanka Bećirović sastala sa v.d. zamjenikom direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH Suadom Bijedićem, pomoćnikom direktora za medicinske poslove JZU UKC Tuzla Igorom Hudićem, onkolozima - načelnicom Klinike za onkologiju i radio terapiju Šefikom Umihanić i šefom Odjeljenja za radioterapiju Hasanom Osmićem te predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja TK. 

Sastanak je organiziran na inicijativu zamjenika direktora Bijedića a bio je prilika da se sagledaju mogućnosti pružanja usluge radioterapije onkološkim pacijentima sa područja TK u drugim kliničkim centrima na području FBiH dok se ne nabavi linearni akcelarator za UKC Tuzla, a novac za finansiranje ovih usluga već je obezbijeđen sa federalnog nivoa.

Bila je to prilika za razmjenu informacija o broju pacijenata koji bi u narednom periodu trebali biti zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica ili kliničkim centrima u Sarajevu i Mostaru s fokusom na pacijente koji zahtijevaju hospitalizaciju.

Također je rečeno da je od ove sedmice povećan broj pacijenata koji će biti zbrinuti u zeničkoj bolnici.

Kako bi se što efikasnije riješio ovaj problem na sastanku je također, kako je saopćeno, razgovarano o listama čekanja na citostatike. 

federalna.ba/Fena

onkološki pacijenti Tuzlanski kanton
Tuzlanski kanton Vlada TK Crveni križ
0 26.02.2024 13:45
Tuzlanski kanton Lipnica Grad Tuzla
0 21.02.2024 14:48
Hajrudin Mehanović Ramo Isak Tuzlanski kanton Tuzla
0 14.02.2024 17:13
sigurnosna situacija ubistva Tuzlanski kanton
0 13.02.2024 12:16
Tuzlanski kanton epidemiološka situacija
0 23.01.2024 13:50