Terzić: Pobjeda u revanšu sa više od tri gola razlike nameće se kao imperativ

Terzić: Pobjeda u revanšu sa više od tri gola razlike nameće se kao imperativ

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu  dočekuje selekciju Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj.

Nakon neočekivanog gostujućeg poraza od prije dva dana od iste ekipe (24:21), rukometaši BiH znatno su umanjili  šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta.

Po riječima kapitena Mirsada Trzića pobjeda u revanšu  sa više od tri gola razlike nameće se kao imperativ "čime bi nam plasman na Euro bio otvoren".

- Nezadovoljni smo svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji. Što se tiče taktike neke stvari  moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, da bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta - kazao je Terzić za  zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Na startu kvalifkacija izabranici selekora Bilala Šumana zabilježili su  poraz od Njemačke, pa se u Drugoj grupi nalaze na posljednjem, četvrtom mjestu bez bodova. Vodeća Njemačka ima šest bodova, dok su Austrija i Estonija sa drugom i trećem mjestu sa po dva boda.

Na EP plasiraće se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Susret Bosna i Hercegovina - Estonija bit će odigran u nedjelju,  10. januara, u dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu s početkom od 20.00 sati.

federalna.ba/Fena

Rukomet BiH