Teniski savez Australije obaviće reviziju slučaja Novaka Đokovića

Teniski savez Australije obaviće reviziju slučaja Novaka Đokovića

Teniski savez Australije saopštio je danas da će obaviti reviziju cijelog slučaja prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, kome je otkazana viza zbog čega ne brani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melbourneu.

Savez u saopštenju nijednog trenutka nije pomenuo ime Novaka Đokovića, već je naveo da poštuje odluku ministra za imigracije i Saveznog suda.

"Kao predstavnici teniske porodice shvatamo da su događaji bili značajno ometanje za sve i duboko žalimo zbog uticaja koji je ova stvar imala na igrače. Uvijek se mogu naučiti lekcije, a mi ćemo razmotriti sve aspekte naše pripreme kao i svake godine. Taj proces uvijek počinje kada šampioni Australian Opena podignu svoje trofeje", navodi se u saopštenju.

Teniski savez Australije naveo je daje sa Vladom Viktorije i saveznim vlastima sarađivao prethodnih godinu dana kako bi omogućio siguran Australian Open.

Đoković ne brani titulu u Melbourneu pošto mu je otkazana viza, nakon što je Savezni sud odbio njegovu žalbu u nedjelju ujutro. Srpski teniser je deportovan iz Australije a u ponedjeljak oko podne je doputovao u Beograd.

Prvi teniser svijeta nije vakcinisan od koronavirusa, što je uslov da teniseri nastupe na prvom Grand Slam turniru u sezoni, ali je od Teniskog saveza Australije dobio medicinsko izuzeće, između ostalog i na osnovu toga što je naveo da je bio zaražen koronavirusom sredinom decembra.

Po dolasku u Melbourne njemu je viza ipak odbijena i 11 dana je trajala njegova borba da mu se dozvoli da brani titulu na Australian Openu. On je za to vrijeme u dva navrata proveo pet dana u pritvoru.

Đoković je u Melbourneu trebalo da pokuša da osvoji rekordan 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. Grand Slam titulu.

federalna.ba/Beta

Novak Đoković tenis Australija Australian Open
Novak Đoković Wimbledon Rusija
0 24.05.2022 13:09
Australija novi premijer
0 23.05.2022 10:40
Australija klimatske promjene
0 22.05.2022 17:43
laburisti Anthony Albanese Australija Scott Morrison
0 21.05.2022 17:12
sport tenis Novak Đoković Stefanos Tsitsipas Masters Rim
0 15.05.2022 18:26
Australija Kina
0 11.05.2022 17:03