Ten Hag: Situacija nije dobra, ali sam uvjeren u uspjeh
(Izvor: Getty Images)

Ten Hag: Situacija nije dobra, ali sam uvjeren u uspjeh

Novi trener fudbalera Manchester Uniteda Erik ten Hag izjavio je danas da situacija na Old Traffordu "nije tako dobra", ali je istakao da je uvjeren da može da postigne uspjeh. Ten Hag je jučer sa tribina posmatrao kako je njegova nova ekipa izgubila od Crystal Palacea sa 1:0, čime je taj tim sezonu u Premijer ligi završila na šestom mjestu.

Holanđanin, koji je prošle sedmice doputovao u London kako bi krenuo sa planovima za narednu sezonu, ne gaji iluzije o zadatku koji ga čeka, već je fokusiran na planove vezane za prelazni rok. "Trenutna situacija nije dobra i moramo da je prihvatimo, ali moramo i da budemo svjesni toga da je prje godinu dana ovaj tim bio drugi u Premijer ligi. Potencijal postoji i sada je na nama da ga izvučemo", rekao je Ten Hag za klupsku televiziju.

"To je proces, biće potrebno vrijeme, ali sam uvjeren da ćemo doći do te tačke kada ćemo postići uspjeh. Moramo naporno da radimo i sve mora da se zasniva na pravoj filozofiji i strategiji", dodao je on.

On je naveo da će United sa pripremama za narednu sezonu početi 27. juna.

"Na određenim pozicijama moramo da pojačamo tim. Ali, kao što sam već rekao, prije godinu dana je ova ekipa bila druga u ligi tako da postoji potencijal i radujem se saradnji sa timom", rekao je Ten Hag.

On je rekao da želi da izgradi tim u kojem se igrači bore jedan za drugoga, koji je ujedinjen i koji će donositi rezultate.

"Igramo na 'Teatru snova' - želim da se zabavimo. Ali, prije svega, namjera nam je da igramo fantastičan fudbal", istakao je Ten Hag.

On je dolazak na Old Trafford nazvao uzbudljivim poglavljem u svojoj karijeri i dodao da se raduje što će raditi u klubu sa velikom istorijom.

"Želimo da vratimo klub gdje mu je mjesto, a prije svega želimo da učinimo navijače ponosnim", rekao je Ten Hag.

Manchester United je saopštio da će bivši selektor Engleske i Steve McClaren i Mitchelle van der Gaag biti pomoćnici Ten Haga. McClaren je već sarađivao sa Ten Hagom u Twenteu, dok je Van der Hag radio sa njim u Ajaxu.

McClaren je radio kao pomoćnik Alexu Fergusonu na Old Traffordu od 1999. do 2001. godine.

federalna.ba/Beta

Erik Ten Hag Manchester United
sport fudbal nogomet Paul Pogba Manchester United
0 01.06.2022 13:37
sport fudbal nogomet Juventus Manchester United Paul Pogba
0 16.05.2022 10:45
sport fudbal nogomet Manchester United Crystal Palace Aaron Wan-Bissaka
0 04.05.2022 11:29
Ralf Rangnick Manchester United fudbal
0 03.05.2022 11:35
Manchester United Ralf Rangnick
0 29.04.2022 13:57
Paul Pogba Manchester United Ralf Rangnick fudbal
0 22.04.2022 14:29