Ten Hag: Situacija nije dobra, ali sam uvjeren u uspjeh
(Izvor: Getty Images)

Ten Hag: Situacija nije dobra, ali sam uvjeren u uspjeh

Novi trener fudbalera Manchester Uniteda Erik ten Hag izjavio je danas da situacija na Old Traffordu "nije tako dobra", ali je istakao da je uvjeren da može da postigne uspjeh. Ten Hag je jučer sa tribina posmatrao kako je njegova nova ekipa izgubila od Crystal Palacea sa 1:0, čime je taj tim sezonu u Premijer ligi završila na šestom mjestu.

Holanđanin, koji je prošle sedmice doputovao u London kako bi krenuo sa planovima za narednu sezonu, ne gaji iluzije o zadatku koji ga čeka, već je fokusiran na planove vezane za prelazni rok. "Trenutna situacija nije dobra i moramo da je prihvatimo, ali moramo i da budemo svjesni toga da je prje godinu dana ovaj tim bio drugi u Premijer ligi. Potencijal postoji i sada je na nama da ga izvučemo", rekao je Ten Hag za klupsku televiziju.

"To je proces, biće potrebno vrijeme, ali sam uvjeren da ćemo doći do te tačke kada ćemo postići uspjeh. Moramo naporno da radimo i sve mora da se zasniva na pravoj filozofiji i strategiji", dodao je on.

On je naveo da će United sa pripremama za narednu sezonu početi 27. juna.

"Na određenim pozicijama moramo da pojačamo tim. Ali, kao što sam već rekao, prije godinu dana je ova ekipa bila druga u ligi tako da postoji potencijal i radujem se saradnji sa timom", rekao je Ten Hag.

On je rekao da želi da izgradi tim u kojem se igrači bore jedan za drugoga, koji je ujedinjen i koji će donositi rezultate.

"Igramo na 'Teatru snova' - želim da se zabavimo. Ali, prije svega, namjera nam je da igramo fantastičan fudbal", istakao je Ten Hag.

On je dolazak na Old Trafford nazvao uzbudljivim poglavljem u svojoj karijeri i dodao da se raduje što će raditi u klubu sa velikom istorijom.

"Želimo da vratimo klub gdje mu je mjesto, a prije svega želimo da učinimo navijače ponosnim", rekao je Ten Hag.

Manchester United je saopštio da će bivši selektor Engleske i Steve McClaren i Mitchelle van der Gaag biti pomoćnici Ten Haga. McClaren je već sarađivao sa Ten Hagom u Twenteu, dok je Van der Hag radio sa njim u Ajaxu.

McClaren je radio kao pomoćnik Alexu Fergusonu na Old Traffordu od 1999. do 2001. godine.

federalna.ba/Beta

Erik Ten Hag Manchester United
Eric Cantona fudbal nogomet Manchester United
0 03.06.2023 21:34
Manchester United Manchester City fudbal nogomet
0 03.06.2023 19:05
Manchester City Manchester United Erling Haaland
0 02.06.2023 10:24
PSG Neymar Manchester United
0 31.05.2023 11:36
Manchester United Erik Ten Hag
0 26.05.2023 10:47