Tegeltija razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Krivokapićem

Tegeltija razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Krivokapićem

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija večeras je, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje.

Tokom susreta istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za daljnji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative. Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes Bosne i Hercegovine za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU.

Tegeltija je dodao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima, saopćeno je iz VMBiH.

federalna.ba/Fena

Zoran Tegeltija Željko Krivokapić BiH Crna Gora
košarka BiH Francuska
0 18.08.2022 14:39
prosječna plata BiH
0 18.08.2022 14:37
sport fudbal nogomet Premijer liga BiH u nogometu BiH FK Sloga NK Široki Brijeg
0 17.08.2022 09:21
Christian Schmidt Visoki predstavnik u BiH BiH Hrvati
0 17.08.2022 08:48