Tegeltija: Prvi maj povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti

Tegeltija: Prvi maj povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u Bosni i Hercegovini 1. maj - Međunarodni praznik rada.

- U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, čestitam svima Međunarodni praznik rada, koji i ove godine obilježavamo u vrijeme globalne pandemije uzrokovane virusom korona.

Više nego ikada danas je potrebno pokazati i pružati solidarnost, humanost i kolegijalnost, ali i ne zaboraviti simboliku praznika Prvog maja.

Međunarodni praznik rada podsjeća nas na istorijsku borbu za radnička prava i neka bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

Prioritet Vijeća ministara je provođenje reformi, u skladu sa ustavnim nadležnostima, s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta kako bismo sačuvali postojeća i omogućili otvaranje novih radnih mjesta. Nadam se da ćemo svi, u ovom teškom periodu pandemije, ostati privrženi razvoju socijalnog dijaloga kako bi što prije došlo do ekonomskog oporavka zemlje.

Pozivam sve građane  da se  i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bismo se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada - navodi se u Tegeltijinoj čestitki, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

federalna.ba/Fena

Zoran Tegeltija Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Prvi maj Praznik rada
Zoran Tegeltija Sebastian Kurz
0 18.06.2021 20:26
Zoran Tegeltija Sebastian Kurz Bosna i Hercegovina Austrija
0 18.06.2021 18:23
Zlatko Miletić Zoran Tegeltija Vijeće ministara BiH
0 16.06.2021 15:07
Zoran Tegeltija vakcina vakcine
0 15.06.2021 20:10
GPBiH Vijeće ministara Bosne i Hercegovine
0 12.06.2021 12:37