Tamburaški orkestar Mostar priredio mini festival 'Glazba za sve'

Tamburaški orkestar Mostar priredio mini festival 'Glazba za sve'

Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima u utorak je priredio mini festival "Glazba za sve", koji je ponudio brojne edukativno-glazbene sadržaje za djecu, mlade i one nešto starije.

Festival je održan u mostarskom parku Zrinjevac, a počeo je glazbenom radionicom za djecu nakon koje je održana glazbeno-lutkarska predstava "Vuk i tri praščića", dok je u večernjim satima priređen edukativni koncert tradicionalne, moderne i klasične glazbe u izvedbi Tamburaškog orkestra Mostar i mladih mostarskih glazbenika, pod ravnanjem prof. dirigenta Filipa Miloševića.

- Ovdje smo osmislili više različitih radionica. One koji vole švrljati uz glazbu pustili smo na slobodu, promoviramo znanja i potičemo tradicionalne instrumente Tamburaškoga orkestra. Također, imamo i plesne animatorice, radionice prilagođene osobama koje imaju poteškoće u kretanju te instrumente koji su izloženi uz naše tamburaše i svaki posjetitelj bilo koje dobi može isprobati instrument i postaviti neko pitanje o njemu. Tu su i razni kutci za fotografiranje i još mnogo toga. Djeca će nadamo se s ovih radionica izaći znajući nešto novo - kazala je kreativna voditeljica radionica Darija Gudelj.

Koordinatorica projekta "Glazba za sve" uime Tamburaškog orkestra Kristina Crnjac istakla je kako glazba ujedinjuje sve ljude, da je to univerzalni jezik i da su to iskoristili kako bi osmislili ovaj projekt.

- Cilj projekta je omogućiti da glazbena umjetnost dođe do što većeg broja ljudi u Mostaru i da ih poveže bez obzira na dob, spol, vjeru, naciju ili socijalni status - kazala je Crnjac.

Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, kojeg provodi People In Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

federalna.ba/Fena

Tamburaški orkestar Mostar Mostar
požar Mostar
0 12.07.2024 09:40
Mostar Stari most skokovi Srebrenica
0 11.07.2024 12:45
Mostar požar
0 11.07.2024 09:07
Mostar tržnica
0 09.07.2024 12:56