Tajlandski mladoženja ubio četvoro na vjenčanju, uključujući i mladu

Tajlandski mladoženja ubio četvoro na vjenčanju, uključujući i mladu

Tajlandski paraolimpijac i bivši vojnik na dan vjenčanja upucao je svoju mladu i još tri osobe prije nego što se ubio, rekla je policija za BBC. Chaturong Suksuk (29) i Kanchana Pachunthuek (44) vjenčali su se u subotu na sjeveroistoku Tajlanda. Kako se navodi, on je naglo napustio svatove i vratio se sa pištoljem, pucajući u svoju ženu, njenu 62-godišnju majku i 38-godišnju sestru.

Zalutali meci pogodili su još dvoje gostiju, koji su prevezeni u bolnicu. Jedan od njih je u bolnici preminuo. Policija je za BBC rekla da je Chaturong "bio prilično pijan u to vrijeme", ali njegov motiv ostaje nejasan. Pištolj i municiju je legalno kupio prošle godine, dodali su.

Tajlandski mediji, pozivajući se na ono što su gosti na zabavi rekli policiji, navode da se par posvađao tokom zabave. Također je objavljeno da se Chaturong osjećao nesigurno zbog razlike u godinama između njega i Kanchane. Međutim, policija je saopštila da je to i dalje spekulacija, dodajući da su prikupili dokaze i da očekuju da će slučaj "uskoro" biti zatvoren.

Chaturong i Kanchana su živjeli zajedno tri godine prije nego što su se vjenčali, navode tajlandski mediji. Chaturong je osvojio srebrnu medalju u plivanju na Asean Para igrama u Indoneziji prošle godine. Također se vjeruje da je bio na listi sportista koji će se takmičiti na Svjetskim igrama sposobnosti u Tajlandu sljedećeg mjeseca. Izgubio je desnu nogu dok je bio na dužnosti u paravojnim snagama lake pješadije, koje patroliraju granicama Tajlanda.

Iako su masovne pucnjave rijetke, posjedovanje oružja je uobičajeno na Tajlandu. Prošlog mjeseca tri osobe su ubijene u pucnjavi u luksuznom tržnom centru u Bangkoku. A prošlog oktobra, bivši policajac ubio je 37 djece u napadu pištoljem i nožem u dječjem vrtiću na sjeveroistoku Tajlanda.

federalna.ba/BBC

Tajland ubistvo vjenčanje