Taekwondo savez BiH najavio početak Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

Taekwondo savez BiH najavio početak Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

Predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić najavio je otvorenje Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje se u održava u Sarajevu od 28. do 31. augusta.

- Posebna nam je čast na 50. godišnjicu postojanja Svjetske taekwondo Federacije da Bosna i Hercegovina bude domaćin i organizator Svjetskog prvenstva. Imamo više od 1.000 gostiju iz 76 zemalja. Nadamo da će se svi lijepo i dobro osjećati u Bosni i Hercegovini i da će se vratiti sretno svojim kućama - dodao je Šarić.

Delegat Ali Sagarkaya istakao je da je to historijski događaj obzirom da će prvi put organizovati takmičenje po visinskim kategorijama.

- Njihovi sportisti počeli su rasti, vidimo njihove rezultate na evropskim takmičenjima, kao i ove sa završenog prvenstva u Tallinu koji pokazuju da su na dobrom putu - dodao je.

Čelnici Taekwondo saveza BiH osvrnuli su se na rezultate sa upravo završenog Evropskog prvenstva za juniore i Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijama gdje su bh. predstavnici osvojili četiri medalje.

U kategoriji seniora u olimpijskim kategorijama Sara Pidro osvojila je srebro, dok je Ada Avdagić bila bronzana. Juniori Nadina Mehmedović i Benjamin Husić osvojili su bronzane medalje.

federalna.ba/Fena

taekwondo Taekwondo savez BiH