Svjedočenje Kate Moss: Johnny Depp me nikada nije gurnuo, šutnuo ili udario
(Izvor: EPA/EVELYN HOCKSTEIN / POOL)

Svjedočenje Kate Moss: Johnny Depp me nikada nije gurnuo, šutnuo ili udario

Kate Moss stala je u odbranu Johnnyja Deppa u njegovoj pravnoj borbi protiv Amber Heard vrijednoj 50 miliona dolara, svjedočeći da ju on nikada nije gurnuo niz stepenice.

Britanski supermodel pozvan je da svjedoči nakon što je Heard spomenula navodni incident u svom svjedočenju prošle sedmice. Pratitelji suđenja u okrugu Fairfax u Virginiji očekivali su da će Mossova ići u detalje o svojoj vezi s Deppom, koja je trajala od 1994. do 1998. godine.

Ipak svjedočenje je trajalo svega tri minute. Ali za to vrijeme ona je odlučno pobijala navode o nasilju, što će se smatrati pobjedom Deppovog tima. Odjevena u crni sako i bijelu bluzu s uzorkom, Moss je svjedočila putem videolinka iz Cotswoldsa, gdje joj je dom.

48-godišnja manekenka rekla je da je pala niz stepenice kada su ona i Depp bili na odmoru u Golden Eyeu na Jamajci, luksuznom odmaralištu koje je nekada bilo dom Iana Fleminga, autora Jamesa Bonda. Deppov odvjetnik, Ben Chew, upitao ju je: "Šta se, ako se išta dogodilo kada ste bili na Jamajci s gospodinom Deppom?"

Moss je odgovorila: “Izlazili smo iz sobe i Johnny je napustio sobu prije mene. I bila je kiša, i kad sam izašla iz sobe, kliznula sam niz stepenice i povrijedila sam leđa. “I vrištala sam jer nisam znala što mi se dogodilo i boljelo me je, a on je dotrčao natrag da mi pomogne i odnio me u moju sobu i doveo liječničku pomoć.”

Na pitanje je li ju Depp gurnuo niz stepenice, Moss je odgovorila: “Ne. Nikada me nije gurnuo, šutnuo ili bacio niz stepenice.” Chew je zatim upitao Moss: "Zašto ste odlučili svjedočiti danas?"

Heardov pravni tim odmah se usprotivio, rekavši da je pitanje "izvan okvira" onoga što je sud dogovorio.

Mossova je bila spriječena u odgovoru, a njen dokazni postupak završio je nakon što su Heardovi odvjetnici rekli da nemaju pitanja za postavljanje u unakrsnom ispitivanju. Depp tuži Heardovu, svoju bivšu suprugu, za 50 miliona dolara zbog kolumne koju je napisala i u kojoj je tvrdila da je žrtva porodičnog zlostavljanja. Heard je uložila protutužbu.

Moss je zamoljena da svjedoči kao svjedok negiranja tvrdnji nakon što je Heard na sudu tvrdila da je Depp pokušao udariti njenu sestru Whitney Henriquez dok su se nalazili na vrhu stepenica.

"Bila je leđima okrenuta stubištu i Johnny je zamahnuo", rekla je Heard na sudu. “Samo sam, u glavi, istog trena pomislila na Kate Moss i stepenice.”

Deppov odvjetnik se tada obradovao, jer im je Heardova tvrdnja omogućila da pozovu Mossovu kao svjedoka.

Sud je čuo još jednu od Deppovih poznatih bivših djevojaka, Ellen Barkin, koja ga je opisala kao "ljubomornog" i "kontrolirajućeg".

Godine 2020. Depp je izgubio tužbu za klevetu protiv novina Sun zbog članka koji ga je označio kao "batinaša žena". Tokom tog slučaja, njegove bivše partnerice Vanessa Paradis i Winona Ryder dale su izjave u kojima kažu da nikada nije bio nasilan prema njima. Sadašnje suđenje za klevetu bliži se kraju. Depp se vratio na mjesto za svjedoka i dao identičan prikaz incidenta koji je opisala Moss. Tvrdio je da je Heard preuzela priču "i pretvorila je u vrlo ružan incident, sve u svom umu".

Također je opovrgnuo Heardinu tvrdnju da ga je vidjela kako uzima 8-10 MDMA tableta odjednom dok je bio u Australiji na snimanju Pirata s Kariba.

Upitan je li ikada uzeo toliko tableta MDMA, Depp je odgovorio: “Ne, nisam. Jer sam prilično siguran da bih bio mrtav.”

Tvrdeći da je Heard bila nasilna prema njemu tokom njihova braka, tvrdio je da mu je zadala modrice tokom njihovog medenog mjeseca na Orient Expressu.

Depp je ponovio svoju tvrdnju da mu je Heard odsjekla prst bacivši na njega bocu votke. Na sudu je rekao: “Odsjekla mi je vrh prsta. Dobar komad. Nedostaje mi."

Suđenje se nastavlja.

federalna.ba/telegraph.co.uk

Kate Moss Johnny Depp
Johnny Depp Amber Heard
0 01.06.2022 22:16
Johnny Depp Amber Heard suđenje
0 24.05.2022 07:48
Aleksandar Vučić Johnny Depp
0 19.10.2021 17:50