Svečano obilježen Dan grada Livna
(Izvor: Fena)

Svečano obilježen Dan grada Livna

U Livnu je u srijedu svečano obilježen Dan grada Livna, 1130. obljetnica prvog pisanog spomena Livna u povelji kneza Mutimira.

Program obilježavanja počeo je budnicom gradske limene glazbe ulicama grada nakon čega je u crkvi svih Svetih u Livnu služena sveta misa za sve stanovnike grada i poginule branitelje.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Livna održana je u dvorani Narodnog sveučilišta na kojoj su, uz gradonačelnika Darka Čondrića, prisustvovali i gradski vijećnici kao i brojni gosti sa svih razina vlasti iz BiH i Republike Hrvatske.

Govorilo se o tome što je sve urađeno na poboljšanju životnih uvjeta u Livnu, a prikazan je i kratki video uradak o nastavljenim i započetim projektima.

Gradonačelnik Čondrić u svom je obraćanju govorio o ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte i budućim planovima.

"Naši su prioriteti unaprjeđenje Grada i naselja. Naglasak stavljamo na mlade i obrazovane ljude te stvaranje pravih uvjeta za njihov ostanak na ovim područjima. Prioriteti su nam infrastruktura, gospodarstvo, kultura našega grada kao i sportski sadržaji. Sukladno našim proračunskim mogućnostima završavat ćemo i nastavljati nove projekte uz planiranje njihove realizacije s ciljem razvijanja grada, prije svega u infrastrukturnom, a onda i u svakom drugom pogledu", kazao je Čondrić.

Na današnjoj svečanoj sjednici Odlukom Gradskoga vijeća dodijeljeno je pet plaketa sa svečanim diplomama i dvije zahvalnice s prigodnim značkama i obilježjima Grada Livna.

Plaketa Grada Livna dodijeljena je Kulturno umjetničkom društvu "Kamešnica" Podhum za dostignuće u razvoju i njegovanju nematerijalne i kulturne baštine Livna, nogometnom klubu "Kamešnica" Podhum, za dostignuće u medicini Dragošu Sučiću, prof. Stipi Manđeralu za postignuće u razvoju i doprinosu pisane riječi o Livnu i livanjskom kraju, te udruzi građana moto-klub Vukovi iz Livna za dostignuće u promociji Livna.

Grad Livno Zahvalnice je dodijelio konzulu Republike Hrvatske u Livnu Tomislavu Vrdoljaku za dostignuće u razvoju lokalne zajednice i Goranu Karauli za postignuće u radu udruge oboljelih od šećerne bolesti "Krug".

Nakon sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomeniku za poginule za slobodu hrvatskog naroda.

federalna.ba/Fena

Livno
Livno Srednja strukovna škola Livno nova kuhinjska oprema
0 28.11.2022 21:24
Dan državnosti BiH Livno Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2022 16:48
Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava Livno HT radnički sud
0 02.11.2022 18:10
Bistrica Livno rak dojke karcinom dojke karcinom
0 20.10.2022 16:47