Svađa, galama i vrijeđanje u Plenumu

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a bili su gosti ovosedmičnog izdanja dijaloške emisije Plenum koju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

Tako je Vukanović nekoliko puta tijekom emisije ponovio "Srbende otcijepite se", da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija, te da ih je on "sve postrojio u mišju rupu".

Sa druge strane, Kovačević kaže kako je "išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju", te da je on povlaštena osoba u Sarajevu jer je "sredstvo".

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS-u hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS-u, ali i sa opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

federalna.ba

Nebojša Vukanović Radovan Kovačević Plenum
Miro Lazović Azem Vllasi Zlatan Begić Plenum
0 05.07.2021 21:54
Nebojša Vukanović Federacija danas
0 29.06.2021 18:03
SDS PDP DNS Nebojša Vukanović
0 29.06.2021 17:38
Selvedin Šatorović Adnan Smailbegović Mersiha Beširović Plenum
0 28.06.2021 21:51