Sutra potraga za Madeleine McCann
(Izvor: EPA-EFE/LUIS FORRA)

Sutra potraga za Madeleine McCann

Portugalska policija pretražiće sutra rezervoar u unutrašnjosti zemlje odakle je nestala trogodišnja Madeleine McCann iz Britanije 2007. godine, rekli su danas zvaničnici.

Ovo je prvi razvoj situacije koji se tiče ovog slučaja u posljednjih nekoliko godina.

Portparol vatrogasne brigade rekao je da se policija priprema da krene u pretragu na brani u južnom regionu Algarve oko 50 kilometara od ljetovališta gdje je djevojčica nestala iz apartmana u kojem je bila sa porodicom.

Izvor blizak istrazi rekao je Reutersu da je akcija pokrenuta na zahtjev njemačkih vlasti, koji su prošle godine formalno identifikovali Nijemca Christiana Bruecknera kao zvaničnog osumnjičenog u slučaju nestanka djevojčica.

Brueckner, osuđivani zlostavljač djece i narko diler, je u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene u području Algarvea, gdje je nestala Madeleine McCann.

Njemačka policija saopštila je u junu 2020. godine da se pretpostavlja da je djevojčica mrtva i da je Brueckner najvjerovatnije odgovoran. Brueckner je odbacio krivicu.

Roditelji djevojčice Kate i Gerry zvanično su saslušani u portugalskoj policiji kao osumnjičeni 2007. godine, ali je naredne godine optužba protiv njih odbačena zbog nedostatka dokaza.

federalna.ba/Srna-Reuters

Madeleine McCann