Slučaj Madeleine McCann - okončana pretraga rezervoara u Portugalu
(Izvor: EPA-EFE/LUIS FORRA)

Slučaj Madeleine McCann - okončana pretraga rezervoara u Portugalu

Njemački tužilac Christian Wolters odbacio je nade o momentalnom napretku u potrazi za Madeleine McCann iz Britanije, koja je nestala prije 16 godina, nakon što je policija okončala pretragu rezervoara u Portugalu.

Izvor blizak istrazi rekao je Reutersu da "nema ništa da se prijavi" nakon trodnevne potrage.

Njemačke vlasti, koje su imenovale osumnjičenog u slučaju nestanka Madeleine McCann, pomažu portugalskim timovima u traganju u zabačenoj oblasti u unutrašnjosti.

Madeleine McCann imala je tri godine u maju 2007. kada je nestala iz sobe u kojoj je spavala u apartmanu u kome je njena porodica boravila u ljetovalištu Praia da Luz na obali Algarvea. Ova akumulacija, odnosno rezervoar nalazi se oko 50 kilometara u unutrašnjosti od ljetovališta.

"Naravno da postoji određeno očekivanje, ali ne preveliko", rekao je tužilac Reutersu. On je dodao da je važno pokazati da vlasti istražuju slučaj.

On je dodao da se naravno traga za tijelom, ali i drugim stvarima. "Bilo kakvo otkriće odjeće pomoglo biu istrazi", rekao je on.

Njemački tužioci imenovali su prošle godine Christiana Bruecknera kao zvaničnog osumnjičenog u vezi sa nestankom djevojčice.

Neimenovani izvori rekli su da su istražioci prikupili određene uzorke koji će biti analizirani u Njemačkoj.

Pozivajući se na neimenovane izvore list "Daily Mail" objavio je da su istražioci tragali za pištoljem i kamkorderom koji su ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenog Bruecknera.

Policija vjeruje da kamera sadrži snimke ili fotografije Madeleine, ali i drugih seksualniһ napada koje je Brueckner izveo na najmanje dvije neidentifikovane žene.

federalna.ba/Srna-Reuters

Madeleine McCann
Madeleine McCann Portugal potraga
0 23.05.2023 10:14
Madeleine McCann
0 22.05.2023 19:42