Sutra ponovo kultna predstava "Dame biraju"

Sarajlije će sutra, 21. 11 2023. u 20 sati, na sceni Pozorišta mladih ponovo moći uživati u kultnoj predstavi  "Dame biraju" nastaloj u produkciji Udruženja dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva.

Autori dramskog teksta su : Anthony McCarte i Stephen Sinclair, a režiju potpisuje vrsni bh. glumac i reditelj Admir Glamočak.

Ova izuzetna hit komedija već 8 godina oduševljava publiku širom regije, (u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji ) a govori o petorici nezaposlnih mladića, koji se zbog besparice odluče baviti striptizom kako bi riješili svoje egzistencijalne probleme.

Prateći likove od ideje za striptiz do njene konačne realizacije, predstava vodi publiku kroz uzbudljive scene. U njima obiluju koreografske sekvence te  izuzetno "uzavrela" atmosfera koja publiku drži napetom do samog kraja.

Uloge su ostvarili : Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Nancy Abdel Shaki, Sanjin Aernautović, Mak Čengić  Damir Kustura i Dalibor Brkić.

Kvalitetnim bosanskohercegovačkim humorom, koji nije sam sebi svrha, nego pogađa u srž društva i okolnosti u kojima živimo, predstava  plijeni pažnju publike koja uvijek traži kartu više. 

Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić. Asistentica reditelja je Alma Mehić.

Pozorišni komad "Dame biraju"  tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje je li rješenje problema odlazak negdje drugo, ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život-saopćeno je iz Udruženja dramskih umjetnika Altteatar  Sarajevo

federalna.ba

pozorišna predstava