Sutra na sceni BKC TK predstava “Tri riječi "
(Izvor: BKC TK)

Sutra na sceni BKC TK predstava “Tri riječi "

Monodrama sa dva lica “Tri riječi”, nastale po motivima dvije pripovijetke Antona Pavloviča Čehova, koja je premijerno izvedena u aprilu, na sceni BKC TK ponovo će se naći 13. juna u 19.30 sati.

Mnoštvo emocija kroz monološku formu muzikom i pjesmom u jedinstvenom izvođačkom konceptu na scenu će donijeti Damir Mahmutović, magistar umjetnosti, glumac i Elvis Sivčević, magistar klasične gitare.

Kroz dramaturšku obradu dvije pripovijetke, pripovjedač u fokus stavlja ljubav i naizmjenično i nostalgično se vraća u prošlost, od one iz dalekog djetinjstva, pa do one bliže iz zrelije životne dobi. Sva osjećanja, koja je nemoguće reći, kroz predstvu traže da se otpjevaju uz gitaru u trenucima kada to od pripovjedača zatraži duša, što priči daje važan muzički element, a predstavi posebnu volšebnost.

Upravo to je dio zaokruženog redateljskog i dramaturškog koncepta pozorišnog djela sa songovima u kojem su, kroz monološku formu muzikom i pjesmom iskazane sve emocije koje muče dušu, ali isto tako daju i naročitu draž riječima ljubavi.

Koproducenti predstave su Bosanski kulturni centar TK, Udruženje Eminent i Centar  za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli. Režiju i dramaturgiju potpisuje Damir Mahmutović, odabir Muzike Elvis Sivčević i Damir Mahmutović, scenografiju Hari Ejubović, kostimografiju i grafički dizajn Maja Dedić, a produkciju Hazim Mujčinović.

Karte za predstavu mogu se kupiti po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, u Marketing službi BKC TK, CD shopu Mido, CD  shopu Sejo i Vili. Informacije na broj telefona 035 311 070, svaki radni dan od 8.00 do 14.00 sati-saopćeno je iz BKC TK.

federalna.ba

predstava