Susie Wolff  odbacila navode o sukobu interesa
(Izvor: Ilustracija/F1i.com)

Susie Wolff odbacila navode o sukobu interesa

Direktorica F1 Akademije koja organizuje takmičenje za žene u Formuli 1 Susie Wolff odbacila je optužbe o sukobu interesa u koje su umiješani ona i njen suprug direktor Mercedesa Toto Wolff. Poslovni magazin Formule 1 prenio je da su šefovi ekipa u Formuli 1 zabrinuti da Susie  i Toto Wolff dijele povjerljive informacije svojih poslodavaca.

Navodno je Wolff na jednom sastanku rekao povjerljivu informaciju koju je mogao da dobije od supruge.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je započela istragu povodom tih tvrdnji.

Mercedes je u utorak oštro demantovao navode, a Wolff je rekla da je "duboko uvrjeđena, ali da nažalost nije iznenađena tvrdnjama", prenio je BBC.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Susi Wolff je direktorica akademije za žene i odgovara direktno predsjedniku Stefano Domenicali. Njen suprug Toto Wolff je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes i direktor sporta kompanije Mercedes.

Ona je bila posljednja žena koja je vozila na treningu Formule 1, a za direktoricu Akademije postavljena je u martu.

"Poražavajuće je što se moj integritet dovodi u pitanje na takav način, posebno kada se čini da je ukorjenjen u zastrašujućem i mizoginom ponašanju i fokusiran na moj bračni status, a ne na mogućnosti. Tokom karijere u motosportu naišla sam i prevazišla brojne prepreke i odbijam da dozvolim da ove neosnovane optužbe zasjene moju posvećenost i strast prema F1 Akademiji", navela je Wolff.

"Kao žena u ovom sportu suočila sam se izazovima, ali moja posvećenost rušenju barijera i utiranju puta budućim generacijama za uspjeh ostaje nepokolebljiva", dodala je ona.

federalna.ba/Beta

Formula 1 direktorica Susie Wolff
Bahrein testiranja Formula 1
0 21.02.2024 12:51
Ferrari Formula 1
0 13.02.2024 14:49
Formula 1 Lewis Hamilton Ferrari
0 01.02.2024 22:25
Aston Martin Formula 1 novi bolid
0 04.01.2024 13:57
Sauber Kick Sauber Formula 1
0 15.12.2023 12:05