Šuman: Vjerujem u pobjedu s više od tri gola razlike

Šuman: Vjerujem u pobjedu s više od tri gola razlike

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Bugojnu protiv selekcije Estonije igrati treći susret kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana u prva dva kvalifikacijaska meča upisali su poraze, a drugi poraz upisali su upravo protiv selekcije Estonije u gostima, iako su na poluvremenu imali tri gola prednosti.

Selektor Šuman se osvrnuo na poraz u tom meču, te naglasio da ipak vjeruje da je njegov tim bolji protivnik i da će sutra slaviti na domaćm terenu.

- Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom u kojem smo imali tri gola prednosti, međutim u drugom poluvremenu smo dali samo sedam golova i to je uzrokovalo poraz od Estonije. Naš napad nije funkcionisao, imali smo mnogo problema, dok u odbrani nismo pronalazili način da zaustavimo protivnika - kazao je Šuman.

Selektor ističe da je reprezentacija u Sarajevu iskoristila vrijeme da se pripremi za drugi, domaći meč protiv Estonaca, te vjeruje u uspjeh selekcije BiH.

- Sutra je meč u kojem nas svaka pobjeda veća od tri gola razlike vraća na drugo mjesto u grupi i samim time je veoma značajan. Nadam se da ćemo popraviti našu igru, posebno u drugom poluvremenu i da ćemo pobijediti s više od tri gola razlike - kazao je Šuman.

Reprezentativac BiH Josip Perić ističe da je BiH u prvom meču podbacila u svakom segmentu igre i da su se igrači već okenuli sutrašnjem susretu.

- Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede s najmanje četiri gola razlike. Estonija ima svoje kvalitete, ali mislim da mi ne možemo dvaput ponovit onako lošu utakmicu u tako kratkom vremenskom periodu - rekao je Perić.

Utakmica BiH - Estonija će biti odigrana sutra u 20.00 sati u Bugojnu.

federalna.ba/Fena

Rukomet BiH Estonija