videoprilog Benjamina Pecara (Federacija danas)

Šuman: Napad smo morali puno bolje uraditi

Pobjeda nad selekcijom Estonije 21:19 rukometašima BiH, donijela je i prve bodove. No, za odlazak na Evropsko prvenstvo trebat će im više sreće, očekuju ih dueli sa Austrijom i Njemačkom.

Prva pobjeda bh. rukometaša u kvalifikacijama za EURO

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Estonije rezultatom 21:19 i slavila prvu pobjedu u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo. Izabranici bh. selektora Bilala Šumana večeras su u Bugojnu ugostili selekciju Estonije u četvrtom kolu Kvalifikacija za rukom...

Loša igra oba tima obilježila je prvo poluvrijeme. No, na pauzu su naši rukometaši otišli sa tri gola razlike, a rezultat 12: 9 bio je obećavajući.

„Vidljivo je bilo da smo svi bili pod velikim stresom, da smo imali taj pritisak od 4 gola razlike, to je bio ogroman teret za sve igrače... što se ispostavilo da je tako. Uspjeli smo doći na željenu razliku i sve to prosuti“, kaže Josip Perić, rukometaš bh. reprezenatcije.

Dobra odbrana naših rukometaša,  promašeni sedmerci ali i tehničke greške obilježili su drugi dio utakmice. Po riječima selektora, naši momci još moraju raditi na napadu.

„Imali smo 3 pokušaja na prazan gol gdje nismo dali te lagane golove, gdje nismo odmah na početku uspjeli da ih vratimo u tu zonu igre 6:6. Međutim, odbrana 7:6 je funkcisonisala dobro, mogu biti zadovoljan tim segmentom, a ovaj drugi dio što se zove napad morali smo puno bolje uraditi“, mišljenja je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Pred našim rukometašima, koji trenutno imaju dva boda nakon tri odigrane utakmice, su novi izazovi, dueli sa Austrijom i Njemačkom.

federalna.ba/Sanela Sojtarić

reprezentacija BiH Rukomet Bilal Šuman
Rukomet reprezentacija
0 27.02.2024 20:44
Vogošća Rukomet
0 18.02.2024 20:32
Sloboda Rukomet
0 11.02.2024 21:13
Rukomet Francuska Danska Evropsko rukometno prvenstvo
0 28.01.2024 19:50