Stojanović: Želimo graditi bolji život u Goraždu
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Stojanović: Želimo graditi bolji život u Goraždu

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović prilikom jučerašnje posjete Goraždu, sastao se s gradonačelnokom Ernestom Imamovićem i njegovim saradnicima, a razgovarano je o konkretnim aktivnostima kojim bi Vlada FBiH mogla pomoći u razvoju ovog dijela BiH.

Stojanović je ocijenio kako Goražde ima perspektivu te da više ne smije biti “zapećak” BiH

- Dogovorili smo se da zajednički doprinesemo da se Goražde nastavi razvijati. Da pokažemo da ovo nije, kako se često ljudi znaju osjećati, zapećak BiH, nego da pokažemo ljudima da postoji perspektiva i da želimo graditi bolji život u Goraždu – poručio je Stojanović.

Gradonačelnik Ernest Imamović prezentirao je probleme, potrebe ali i aktivnosti koje je Grad Goražde provodi te ukazao na brojne mogućnosti za proširenje saradnje i dobrih odnosa sa Vladom Federacije BiH,  s ciljem bržeg i boljeg razvoja grada i stvaranja kvalitetnijih uslova za život njegovih stanovnika.

- Razgovarali smo o bitnom pozicioniranju Grada Goražda u okvirima Federacije BiH i o mogućnostima da se tamo gdje je saradnja dobra, još poboljša. Zbog nekolicine i nesavjesnog rada nekih prethodnika grad je bio ograničen da budžet dijeli u punom kapacitetu kako to građani očekuju, ali grad je sada u prilici da to čini, te slijedi realizacija više infrastrukturnih projekata – kazao je Imamović.

federalna.ba/Fena

Goražde Igor Stojanović Ernest Imamović