Stojanović u Novom Šeheru na javnoj tribini 'Država BiH i destruktivne ideologije'

Stojanović u Novom Šeheru na javnoj tribini 'Država BiH i destruktivne ideologije'

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Igor Stojanović, zajedno sa savjetnikom za sigurnost i herojem odbrane Sarajeva i BiH, Draganom Vikićem, učestvovao je na javnoj tribini "Država BiH i destruktivne ideologije". Tribini je prisustvovalo više od 250 posjetilaca, a održana je u Domu MZ Novi Šeher u Općini Maglaj.

Tokom tribine istaknuta je važnost jačanja patriotskog bloka u Bosni i Hercegovini, kao i potreba za jačanjem institucija Bosne i Hercegovine. Učesnici su posebno naglasili važnost mjesta kao što su Maglaj, Zavidovići, Žepče, Tešanj za jačanje države.

Potpredsjednik Stojanović istakao je, između ostalog, da je Dan nezavisnosti podsjetnik na vrijeme kada je većinska volja građana i naroda Bosne i Hercegovine izrazila želju za slobodnom, nezavisnom i cjelovitom državom.

- Iako danas živimo u miru, ipak svjedočimo da su napadi na državu i njene institucije sveprisutni, ali patriota spremnih da brane državu mnogo je više od onih koji žele da je ruše - poručio je Stojanović.

Istakao je da naša zemlja teži punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu te da će euroatlantske integracije donijeti stabilnost, razvoj i sigurnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.

Tokom posjete Novom Šeheru upriličeno je i polaganje cvijeća na spomen-obilježjima.

federalna.ba/Fena

Igor Stojanović Dragan Vikić Novi Šeher Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti
Eko akcija Cicmanka Liješnica Novi Šeher
0 23.03.2024 09:00
Ramo Isak Dan nezavisnosti BiH
0 03.03.2024 14:15
Dan nulte diskriminacije Sarajevo Dan nezavisnosti BiH
0 02.03.2024 19:44
Dan nezavisnosti BiH Džebari Živinice
0 02.03.2024 18:45
Grebak put života Grebak – put života Grebak Dan nezavisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti BiH Dan neovisnosti
0 02.03.2024 14:08