State Department: Ne podržavamo napad na rusko tlo
(Izvor: Pixabay)

State Department: Ne podržavamo napad na rusko tlo

Američki State Department saopćio je kako ne podržava napad na rusko tlo, vezano za lansiranje bespilotnih letjelica na glavni grad Rusije, Moskvu i okolna naselja, te kako su Ukrajini isporučili oružje samo kako bi vratila svoj teritorij.

Dužnosnik američkog State Departmenta koji nije želio otkriti identitet govorio je za Anadoliju o napadima dronovima na Moskvu i okolna naselja.

"Vidjeli smo vijesti i prikupljamo informacije o tome što se dogodilo. Općenito, ne podržavamo napade unutar Rusije. Usredočeni smo na pružanje opreme i obuke Ukrajini koja im je potrebna da vrate svoj suvereni teritorij, a to je upravo ono što radimo", rekao je dužnosnik.

Podsjetivši na ruske zračne napade na Kijev, dužnosnik je istaknuo i da je ruska vojska u maju u izvela 17 zračnih napada na Kijev.

Naveo je da se ruski napadi na narod Ukrajine nastavljaju, dužnosnik je rekao: "Rusija je započela ovaj rat protiv Ukrajine bez ikakvih provokacija. Rusija može okončati ovaj rat u bilo kojem trenutku povlačenjem svojih snaga iz Ukrajine umjesto svakodnevnog pokretanja brutalnih napada na gradove i građane Ukrajine."

federalna.ba/AA

SAD Rusija