Stanovnicima Istočnog Sarajeva biće dopremljena voda iz Sarajeva

Stanovnicima Istočnog Sarajeva biće dopremljena voda iz Sarajeva

Stanovnicima Istočnog Sarajeva biće dopremljena voda iz Sarajeva, saopšteno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo (KS).

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, rekao je da se na tom području pojavio problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode sa izvorišta.

Zbog toga su iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo od resornog Ministarstva i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo zatražili pomoć u vidu isporuke vode za piće za stanovnike Istočnog Sarajeva.

"KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva. Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, a to je rezultat pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a", kazao je Hadžiahmetović.

Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima.

federalna.ba/AA

Sarajevo Istočno Sarajevo voda
Gradsko vijeće Sarajevo Gradsko vijeće Sarajevo Dragan Stevanović
0 27.09.2023 17:40
Široki Brijeg Sarajevo fudbal
0 22.09.2023 22:24
fudbal nogomet Zrinjski Sarajevo
0 16.09.2023 22:48