U urušavanju zgrade u Istanbulu poginula jedna osoba

U urušavanju zgrade u Istanbulu poginula jedna osoba

U urušavanju trospratne stambene zgrade u Istanbulu poginula je jedna osoba, a spasilačke ekipe su spasile preostalih osam osoba ispod ruševine.

Trospratna zgrada u istanbulskom distriktu Kucukcekmece srušila se rano jutros, a spasilačke ekipe iz ruševine su izvukle tijelo poginule osobe te sedam povrijeđenih ljudi, dok se jedna osoba samostalno izvukla ispod ruševine.

Među povrijeđenim su i dvije životno ugrožene osobe, uključujući i šestomjesečnu bebu.

Za sada nije poznat uzrok urušavanja zgrade koja je izgrađena 1988. godine, a na mjestu nesreće su nadležne policijske, medicinske i spasilačke ekipe.

Urušavanje zgrade oštetilo je i vozila koja su bila parkirana u blizini, a oštećen je i jedan autobus.

Očevici su kazali da prije urušavanja nije bilo eksplozije, niti potresa, a trenutak urušavanja snimljen je nadzornim kamerama.

Vlasnik trgovačke radnje pored urušene zgrade Yuksel Agaoglu kazao je da se zgrada srušila dok je pio čaj i da je samo vidio kako se digla prašina nakon što se objekat iznenada srušio na ulicu.

“Zgrada se iznenada srušila na ulicu. Uspaničen sam pobjegao. Vratio sam se i vidio da je u oblaku prašine. Tamo smo vidjeli jednog našeg prijatelja, računovođu, izašao je i mi smo mu pomogli. Bila je to čvrsta zgrada, ali se odjednom srušila“, rekao je Agaoglu.

U toku je istraga o uzrocima nesreće.

federalna.ba/AA

Istanbul Turska