Sredstva od Ramove izložbe 'Zbog njih' bit će donirana Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla
(Izvor: Najave izložbe u BKC-u TK)

Sredstva od Ramove izložbe 'Zbog njih' bit će donirana Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla

"Zbog njih" naziv je četvrte samostalne izložbe slika tuzlanskog umjetnika Rame Tučića, poznatijeg kao Ramov, koja će biti otvorena 6. decembra u galeriji Bosanskog kulturnog centra TK. 

Izložba je prodajnog i humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva bit će donirana Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. 

- Kada sam odlučio da se profesionalno bavim slikarstvom, odlučio sam da svoj talenat poklonim onima kojima treba glas. Kroz dosadašnje tri izložbe obrađivao sam društvene teme, tako je bilo i ovog puta - rekao je Ramov.

Slike su rađene tehnikom akrilik na platnu, a javnosti će biti predstavljeno dvadesetak radova nastalih u posljednjih nekoliko mjeseci.

- Međutim, svi zainteresovani moći će i naručiti replike nekih slika ukoliko je prethodno prodata slika koju oni žele kupiti. Tu narudžbu svi posjetitelji mogu izvršiti u sedam dana koliko će zapravo biti otvorena izložba. Smatram da sam na ovaj način stvorio više mogućnosti za učešće u kupovini slika - dodao je Ramov.

Posebno interesatno za ovu postavku jeste to da su pred njeno otvaranje urađene video najave sa mnogim istaknutim ličnostima iz raznih sfera života. Produkciju video najava potpisuje Amar Memić.

- Prije svega žao mi je što nisam uspio uključiti više ljudi zbog vremenskog ograničenja. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovakav vid najave jeste to da izložbu ne mogu organizovati sam, potrebna mi je pomoć. Tako, ni borba naše djece ne smije biti individualna jer njihova borba je i naša - zaključuje autor izložbe. 

Izložba je rađena u koprodukciji Bosanskog kulturnog centra TK i u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla i bit će otvorena do 13. decembra.

federalna.ba/Fena

izložba Zbog njih Tuzla
Zbog njih izložba Ramo Tučić
0 06.12.2022 21:24
Tuzla Federalni radio gradonačelnik
0 03.12.2022 16:56
Zerina Vrabac plivanje Tuzla
0 03.12.2022 10:55
Tuzla Ukrajina, svjedočenje sa lica mjesta
0 02.12.2022 18:39
Sevdalinko u srcu te nosim Tuzla
0 02.12.2022 14:13
hemodijaliza hemodijalizni aparati UKC Tuzla Klinika za dječije bolesti Tuzla
0 30.11.2022 22:01