ravnatelj SSŠ Saša Grabovac i dr.sc. Miroslav Radman (Izvor: federalna.ba/Željka Mihaljević)

Srednja strukovna škola u Livnu upriličila predavanje Miroslava Radmana

Srednja strukovna škola u Livnu napravila je još jedan iskorak u nastojanju da svojim učenicima pruži što kvalitetniju edukaciju, te je i za profesore a i za učenike, upriličila predavanje svjetski poznatog akademika Miroslava Radmana, inače osnivača Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS) u Splitu. Rezultat je to nedavno potpisanog Sporazuma o suradnji između Instituta i Strukovne škole.

Projektom izvrsnosti u Srednjoj strukovnoj školi nastoje više pozornosti usmjeriti prema nadarenim učenicima koji su, u sadašnjem sustavu obrazovanja, uglavnom zanemareni.

„Želimo da sa izvrsnim učenicima, znači prvo da ih detektiramo, to radimo kroz Centar izvrsnosti, a onda da im damo mogućnost da kroz ove projekte, Erasmus plus projekte, koje smo mi evo sad dio zahvaljujući Mediteranskom institutu, da oni dođu do izražaja, da nađu neke svoje talente i da se dalje razvijaju“, kazao je Saša Grabovac, ravnatelj SSŠ Livno.

„Što ranije izabrat područje svog urođenog talenta, jer drugog neće dobit, neće bit genetske modifikacije i onda imate 40-50 godina već koliko će se školovat i radit, ovaj, imate sretnu i produktivnu osobu“, smatra prof. dr. Miroslav Radman, osnivač i znanstveni direktor MedILS

Mediteranski institut je usmjeren na razvoj originalnih, multidisciplinarnih istraživanja, a glavni cilj mu je obrazovanje posebne generacije mladih znanstvenika. U tom smislu mijenja se i klasična funkcija profesora/mentora koji radi s nadarenom djecom.

„Sve više zapravo profesori postaju tzv. facilitatori, znači oni koji pomažu učenicima da sami nešto otkrivaju i sami vode svoje obrazovanje u kojem god smjeru žele“, kazala je dr. Branka Bernard, znanstvena koordinatorica MedILS.

S tim ciljem Mediteranski institut već deset godina provodi brojne projekte popularizacije znanosti usmjerene prema učenicima i studentima, a Strukovna škola iz Livna, potpisanim Sporazumom, otvara još jedna vrata svojim učenicima i djelatnicima koji žele napredovati i biti dio neke bolje budućnosti.

federalna.ba/Željka Mihaljević

Srednja strukovna škola Livno predavanje Miroslav Radman
Fakultet zdravstvenih studija Mostar Livno Srednja strukovna škola Livno
0 11.05.2023 18:12
mentalno zdravlje Visoko predavanje
0 06.02.2023 20:06
Livno Srednja strukovna škola Livno nova kuhinjska oprema
0 28.11.2022 21:24
Srednja strukovna škola Livno Livno Christine Toudic
0 04.04.2022 18:05