Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine
(Izvor: Ilustracija/ Aleksandar Roknić)

Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ateni da je jutros imao "dobar i otvoren" razgovor sa predsjednikom Ukrajine Volodymyrom Zelenskyym o svim važnim pitanjima za Srbiju i Ukrajinu, ali i za region i svijet.

"Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na Kosovu i Metohiji, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je sinoć, nakon neformalne večere u Ateni povodom 20. godišnjice usvajanja Solunske deklaracije, imao bilateralne susrete sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevskim predsjednikom Evropskog vijeća Charles Michelom.

"Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim. Srbija i Sjeverna Makedonija su istinski prijateljske zemlje. Ako mene pitate, bratske. Nema i ne smije da bude nesporazuma među nama. Ništa ne tražimo od naše braće, jedino što nudimo je iskreno prijateljstvo", naveo je Vučić na Instagramu.

Objavio je i da je imao "dug i dobar razgovor sa starim prijateljem" Charles Michelom.

Vučić će danas odvojeno razgovarati i sa premijerom Grčke Kyriakos Mitsotakisom i ppredsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Mitsotakis je sinoć priredio neformalnu večeru za lidere sa Zapadnog Balkana i najviše zvaničnike Evropske unije, na kojoj je bio i Zelenskyy.

federalna.ba/Beta

Aleksandar Vučić Volodimir Zelenski
Kosovo Aleksandar Vučić
0 26.09.2023 08:44
Volodimir Zelenski Abrams tenkovi SAD
0 25.09.2023 15:01
Aleksandar Vučić Aleksandar Bocan-Harčenko Kosovo Srbija
0 25.09.2023 13:02
Volodimir Zelenski Kanada Federalni radio
0 22.09.2023 19:51