Dvije osobe utopile se u rijeci Trnavici, u Novom Pazaru
(Izvor: AA)

Dvije osobe utopile se u rijeci Trnavici, u Novom Pazaru

Zbog kiše koja pojačano pada u Srbiji je došlo do rasta vodostaja, a prema neslužbenim podacima u Novom Pazaru se traga za dvije osobe koje su navodno utopile u rijeci Trnavici.

Pripadnici srpskog MUP-a, Sektora za izvanredne situacije i gradskog kriznog stožera tragaju za dvije osobe u novopazarskom naselju Ćeremidžinica te se utvrđuju navodi da su se osobe utopile u rijeci Trnavici, koja je nabujala zbog obilnih padalina.

U Prijepolju i Sjenici proglašena je izvanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Također, uvedena je izvanredna odbrana na rijekama Raški i Jošanici na teritoriju grada Novog Pazara. Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, kazao je rukovodilac Odjela za izvanredne situacije Ismail Dupljak.

Kako prenosi Radiotelevizija Srbije, srpski meteorolozi precjenjuju da će kiša prestati padati u popodnevnim satima.

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović izjavio je da je Brodarevo najugroženija točka jer je tijekom noći tu padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.

federalna.ba/Fena

utapanje
migranti utapanje Agencija za osnovna prava Evropske unije
0 06.07.2023 10:48
Jablaničko jezero utapanje
0 05.07.2023 22:41
Ryan Mallett utapanje
0 28.06.2023 09:53
GSS Novi Grad žena nesreća utapanje Miljacka
0 19.01.2023 08:06