“Spasa nam nema, propasti nećemo”

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu održan je naučni skup "Sloboda je moja nacija" s ciljem kritičke akademske refleksije na proteste iz 2014. godine i traženje društveno-političke promjene.

 

U uvodnim obraćanjima govorili su dekan FPN-a, prof.dr. Sead Turčalo, prodekanesa za naučno-istraživačk rad, prof.dr. Valida Repovac Nikšić, prof. dr. Dino Abazović i prof.dr. Asim Mujkić.

 

U okviru prve panel diskusije tematski orijentirane ka razmatranju prava na pobunu, infrastrukturi aktivizma i demokratskim inovacijama, participaciji, problematiziranju mogućnosti promjene u Bosni i Hercegovini i političkom djelovanju uopće govorili su:  doc.dr. Samir Forić, prof.dr. Jasmina Husanović, prof.dr. Damir Arsenijević i doc.dr. Jasmin Hasanović.

 

Drugi panel “Spasa nam nema, propasti nećemo” bio je posvećen profesoru Zdravku Grebi. Učesnici panela bili su prof.dr. Tarik Haverić, Hrvoje Batinić te Đana Kukić. 

U svojstvu moderatorica panela govorile su prof.dr. Nermina Mujagić i prof.dr. Sarina Bakić.

Đana Kukić, muzejska savjetnica u Muzeju  književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i kustosica zbirke “Zdravko Grebo”, prvi put je javno predstavila zbirku koja je u procesu digitalizacije:

 

( Dunja Jelovac )