Spahić predstavio projekte IPC na Generalnoj skupštini GPDNet u Dohi

Spahić predstavio projekte IPC na Generalnoj skupštini GPDNet u Dohi

Pedsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) Sarajevo Ibrahim Spahić predstavio je Internacionalne projekte formiranja Instituta za istarživanje mira i prevenciju konflikata i Muzeja mira i slobode Međunarodnog centra za mir na Sedmoj Generalnoj skupštini Globalna Javna Diplomacija/GPDNet/.

Spahić je informirao učesnike i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Članstvo u GPDNet podrazumijeva zajedničku aktivnost na promociji kulture i javne diplomacije, partnersku saradnju na projektima, dijalog posvećen miru i organizovanje vrhunskih društvenih događaja.

Tokom skupštine članovi GPDNet razmatrali su dvanaest projekata od kulturne baštine, regionalne saradnje do digitalne diplomacije koje su nominovali članovi. GPDNet otvorio je proces prerastanje GPDNet u Internacionalnu asocojaciju.

Predsjednik IPC Ibrahim Spahić i predsjednik GPDNet dr. Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti tokom susreta potvrdili su obostrani interes za nastavak svestrane saradnje.

Spahić je uručio predsjedniku GPDNet poziv za XXXVIII međunarodni festival Sarajevska zima 2022 (SWF 2022.) i projekte Internacionalnog Instituta i Muzeja mira i slobode, Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru, katalog izložbe Mapa grafika časopis Dijalog kako bi na njima sarađivali, saopćeno je iz Press službe IPC. 

federalna.ba/Fena

Ibrahim Spahić IPC Međunarodni centar za mir
Ibrahim Spahić Art festival Grad
0 21.09.2023 20:47
Sarajevska zima Ibrahim Spahić
0 18.03.2023 21:44
Ibrahim Spahić Zoran Filipović
0 21.09.2022 20:28
Art festival Grad Ibrahim Spahić
0 08.09.2022 19:59