Southgate: Preuzimam odgovornost za loše rezultate u Ligi nacija
(Izvor: EPA-EFE/ANDREW YATES)

Southgate: Preuzimam odgovornost za loše rezultate u Ligi nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Gareth Southgate rekao je da on preuzima odgovornost za loše rezultate u Ligi nacija, nakon što je ta selekcija pretrpjela ubjedljiv poraz od Mađarske. "Rekao sam igračima da su ova četiri meča moja odgovornost. Morao sam da balansiram, da uvodim nove igrače i da neke odmaram. Nismo mogli da izađemo sa iskusnim igračima. Bilo je to važno iskustvo za mnoge mlade igrače u ovim utakmicama. Mnogo smo naučili na mečevima sa Njemačkom i Italijom. Mađarska je dobra ekipa i to smo znali. Dozvolili smo im da urade previše toga", rekao je Southgate, prenio je danas Sky.

Fudbaleri Mađarske pobijedili su u utorak uveče u Wolverhamptonu selekciju Engleske sa 4:0, u meču četvrtog kola Grupe 3 divizije A Lige nacija.

To je Mađarskoj bila prva pobjeda u Engleskoj nakon gotovo 70 godina, dok je domaća selekcija pretrpjela najubjedljiviji poraz na svom terenu od 1928. godine i poraza od Škotske (1:6).

Southgate je rekao da razume nezadovoljstvo navijača (zvižduci), ali ih je pozvao da ostanu uz igrače.

"Razumijem reakciju na stadionu, ono što bih rekao je da su igrači bili nevjerovatni u ovim utakmicama. Moraju da ostanu uz njih. Ovo je ona vrsta noći koju su imali moji prethodnici. Važno je ostati na nogama. Neću reći da ne boli", dodao je on.

Na tabeli Gr upe 3 vodi Mađarska sa sedam bodova, Njemačka na drugom mjestu ima šest, Italija ima bod manje na trećoj poziciji, dok je Engleska posljednja sa dva boda.

U pretposljednjem kolu Lige nacija Engleska će 23. septembra gostovati Italiji, dok Njemačka dočekuje Mađarsku.

federalna.ba/Beta

Gareth Southgate sport nogomet fudbal Engleska Mađarska
sport Federalni radio
0 14.08.2022 22:33
sport
0 14.08.2022 20:21
sport Federalni radio
0 14.08.2022 16:15
sport atletika Amel Tuka BiH
0 14.08.2022 10:57
sport Federalni radio
0 13.08.2022 23:26