videoprilog Matije Krivošića (Federacija danas)

SOS Dječijim selima BiH donirano 10.000 KM

Deset hiljada maraka donirano je SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine. Ova sredstva su osigurana od kupovine Somat i Pur proizvoda u Bingo marketima. Bio je ovo zajednički projekat s Henkelom, a Bingo nastavlja podržavati SOS porodice i kroz druge projekte koje će realizirati sa svojim partnerima.

Za 218 djece, koja su trenutno štićenici SOS Dječijih sela, osigurana su sredstva za pokrivanje troškova hrane i higijenskih potrepština. Na ovaj način će im olakšati svakodnevni život, ali i pomoći da razviju svijest za pomaganjem drugima - jer jedni drugima trebamo. Kroz Program jačanja porodica, jačaju i biološke porodice koje su u riziku od razdvajanja od djece.

Bingo i Henkel, primjer su humanosti i podrške radu SOS sela.

“Zaista smo sretni da u ovim izazovnim vremenima, među društveno odgovornim kompanijama imamo prijatelje koji su se pridružili našoj humanoj misiji da nijedno dijete ne treba odrastati samo i uvijek su spremni pružiti podršku porodicama u SOS Dječijim selima. Od srca se zahvaljujem za sve dosadašnje, kao sve i buduće zajedničke projekte”, izjavila je Dženita Subašić, direkotrica Odjela za fundraising i komunikacije SOS dječijih sela BiH.

Henkel je dugogodišnji partner kompanije Bingo, a u ovoj, kao i drugim humanim misijama, nastavit će sakupljati sredstva za potrebe djece i mladih.

“Za 218 štićenika SOS sela smo obezbijedili obroke za jednu sedmicu. To je ono što nas čini jak sretnim i ponosnim. Humanost je svojstvena čovjeku, ali treba biti potaknuta primjerima, zato budimo svi primjer”, kazao je Erol Ferović, menadžer za ključne kupce Henkel.

Društveno odgovorno poslovanje temelj je domaće kompanije Bingo koja u svom radu pomaže brojne druge organizacije.

“Ali već kroz nekoliko godina, uključujemo naše poslovne partnere. Tako animiramo i budimo primjer drugima, da kroz jednu sinergiju i saradnju i uz pomoć naših kupaca, zaista možemo napraviti lijepe stvari. Jedna od tih je upravo i današnja donacija koju smo usmjerili na obroke”, navodi Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

SOS Dječija sela BiH djeluju na dva lokaliteta, u Sarajevu i Gračanici. Ukupno je prijavljeno 30 porodica, od kojih je 16 u Sarajevu, a 14 u Gračanici. Štićenike u SOS dječijim selima uči se zagovaranju dječijih prava, jednakosti i borbe protiv diskriminacije. Takvim ponašanjem podsjećaju nosioce dužnosti da im pomognu u ispunjavanju misije čovječanstva, da smo jedni drugima uvijek potrebni.

federalna.ba

SOS Dječija sela Bingo Somat Pur
Bingo TV Bingo show
0 12.08.2022 21:48
Bingo TV Bingo show
0 10.08.2022 22:07
TV Bingo show Bingo
0 05.08.2022 22:11
Bingo TV Bingo show
0 29.07.2022 21:47
Bingo
0 22.07.2022 22:10
Bingo TV Bingo show
0 08.07.2022 22:13