Smotra folklora sutra u okviru manifestacije 'Dani Srebrenice 2023'
(Izvor: Fena)

Smotra folklora sutra u okviru manifestacije 'Dani Srebrenice 2023'

Kulturno-umjetničko društvo "Vaso Jovanović“ Srebrenica organizuje smotru folkora u sklopu manifestacije "Dani Srebrenice 2023“, a gosti su kuturno-umjetnička društva iz Tuzle, Janje - Bijeljina, Banovića, Teočaka, Lukavca i Srebrenika.

- Smotra folkora je veče kulture, tradicije i običaja s prostora Bosne i Hercegovine, a kulturna društva će se predstaviti publici različitim igrama. Ukoliko vremenske prilike dozvole bit će održan defile gradom, a koncert će biti održan u Kulturnom centru Srebrenica – kazao je predsjednik KUD-a Vaso Jovanović Nermin Alivuković.

On je pozvao sugrađane da dođu i da se zabave uz bogat kulturni program.

- Predstavit ćemo rad našeg društva, a naši gosti će se predstaviti svojim igrama. Svi zajedno ćemo se prisjetiti naše tradicije i kulture kroz igru i pjesmu - ističe Alivuković.

KUD "Vaso Jovanović“ Srebrenica, koje je osnovano 1946. godine s ciljem njegovanja kulture, tradicije i običaja svih naroda s prostora Bosne i Hercegovine, ove godine slavi 77 godina postojanja.

To je najstarije i najuspješnije multietničko društvo u istočnom dijelu BiH. Njegovi članovi su djeca i bošnjačke i srpske nacionalnosti, a igraju igre iz svih krajeva BiH i zemalja regije.

federalna.ba/Fena

smotra folklora
Livanjsko ljeto smotra folklora folklor
0 05.08.2022 18:19
Livanjsko kulturno ljeto Livno smotra folklora Kad zapivam niz livanjsku stranu
0 31.07.2022 11:35