Slovački premijer najavio strože restrikcije za nevakcinisane
(Izvor: EPA-EFE/Szilard Koszticsak)

Slovački premijer najavio strože restrikcije za nevakcinisane

Situacija u bolnicama u Slovačkoj je kritična zbog rasta broja zaraženih virusom korona i Vlada će u četvrtak donijeti odluku o pooštravanju restrikcija za nevakcinisane osobe, kojima će biti ograničen pristup određenim uslugama, rekao je premijer Eduard Heger.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je preostalo još samo 20 kreveta sa ventilatorima za nove pacijente i da bolnice pokušavaju da oslobode mjesta i šalju pacijente u inostranstvo.

"Situacija u bolnicama je kritična. Potrebno je da u naredne tri sedmice značajno pooštrimo restrikcije da bi se situacija u bolnicama smirila", rekao je premijer.

On je dodao da je Vlada pripremila mjere i odlučila da ih usvoji za dva dana. Samo će vakcinisanim osobama biti dozvoljeno da prisustvuju velikim događajima. Vlada će odrediti i pravila o testiranju na radnim mjestima.

Planirano je ograničavanje ulaska nevakcinisanima ili onima koji su preležali kovid 19 u prethodnih šest mjeseci u radnje koje nemaju suštinski značaj, sportske objekte, banje i hotele.

Slovačka sa 45 odsto vakcinisanih spada među evropske zemlje sa najnižom stopom imunizacije. Prosjek u zemljama EU je 64,9 odsto.

federalna.ba/Srna-Reuters

Slovačka koronavirus
Bosna i Hercegovina koronavirus
0 03.12.2021 12:57
Tuzlanski kanton koronavirus
0 02.12.2021 19:02
Crna Gora koronavirus
0 02.12.2021 17:28
Hrvatska nove mjere koronavirus
0 02.12.2021 15:39