Skupština i Vlada KS: Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Skupština i Vlada KS: Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

I najveći idu... Opraštamo se od jednog od najvećih književnih stvaralaca koje je Bosna i Hercegovina ikada imala - navodi se u poruci koju su čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo uputili povodom smrti  književnika akademika Abdulaha Sidrana.  

Kako navode, njegova riječ je bila most koji nas je povezivao s dubinama ljudskog iskustva, njegovo pero je odisalo istinom i ljepotom koja je nadilala granice jezika. 

- Abdulah Sidran bio je ne samo pisac, već i simbol otpora i snage duha u najtežim vremenima. Njegove riječi su bile svjetionik nade u najmračnijim trenucima naše historije. Kroz svoje djelo, Sidran je uvijek isticao ljepotu i složenost ljudskog srca, podučavajući nas razumijevanju i empatiji. 

Njegov doprinos bosanskohercegovačkoj književnosti je neizbrisiv i ostavit će trajan pečat našem kulturnom identitetu. 

Njegova riječ će nastaviti živjeti kroz nas, inspirišući generacije koje dolaze. Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva i sigurno ćemo pronaći način da se odužimo našem mudrom virtuozu bosanskog jezika - navode iz Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Abdulah Sidran Vlada KS Skupština KS