Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo na sjednici Skupštine
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo na sjednici Skupštine

Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. marta, nakon razmatranja posljednjih dešavanja koja su uznemirila građane iz sigurnosnih razloga, zakazao je hitnu sjednicu Skupštine.

Ranije su sva resorna ministarstva u Vladi i pravosudne institucije bili zaduženi da dostave potpunu informaciju sa relevantnim elementima, pokazateljima i komentarima koji se odnose na prisutnost razbojništva, prisutnost droge na ulicama i školama, remećenje javnog reda i sigurnosti, nasilničko ponašanje i ostala krivična djela.

Cilj je, kako se ističe, izbjegavanje manipulacije polovičnim informacijama, već sveobuhvatno sagledavanje stanja sigurnosti i eventualnih izazova, rizika i opasnosti koji potencijalno mogu usložiti sigurnosne prilike na području Kantona.

Dostavljene informacije trebaju sadržavati i prijedloge aktivnosti i mjere kojima bi se prevenirale i otklonile sigurnosne prijetnje ili rizici po javni red i mir, a koji su u domenu njihove nadležnosti.

federalna.ba/Fena

Skupština KS sigurnosna situacija
Arijana Memić Skupština KS Admir Katica NiP
0 08.04.2024 17:09
Skupština KS sigurnosna situacija nastavak
0 04.04.2024 08:15
Skupština KS Admir Katica Sigurnost
0 29.03.2024 12:43
Češka obavještajna služba sigurnosna situacija
0 27.03.2024 12:59