Shapovalov : Pogriješio sam, ali svi moramo da budemo ravnopravni na terenu
(Izvor: EPA-EFE/DEAN LEWINS)

Shapovalov : Pogriješio sam, ali svi moramo da budemo ravnopravni na terenu

Kanadski teniser Denis Shapovalov rekao je danas da je pogriješio kada je tokom četvrtfinalnog meča na Otvorenom prvenstvu Australije u Melbournu protiv Španca Rafaela Nadala sudiju nazvao korumpiranim, ali da misli da ostali teniseri nemaju jednak tretman kada igraju protiv "velike trojke". Shapovalov je danas poslije pet setova izgubio od Nadala u četvrtfinalu Australian Opena. On se tokom meča žalio sudiji Carlosu Bernardesu da dopušta Nadalu više vremena za servis, ali i dužu pauzu. U jednom trenutku tokom rasprave rekao je sudiji: "Svi ste vi korumpirani".

Na konferenciji za medije poslije meča Shapovalov je rekao da je pogriješio, ali i da misli da su velike zvijezde u prednosti, navodeći i loše ponašanje pojedinih navijača prema Rusu Danilu Medvedevu.

"Mislim da sam pogriješio kada sam rekao da je korumpiran ili šta god da sam rekao. Bio sam emotivan, ali mislim da je nepravedno koliko se Rafa sa tim izvlači. Bio sam potpuno spreman da igram, sat je otkucavao prema nuli, pogledao sam prema sudiji i on je rekao da neće presuditi da je prekršio pravilo jer ja nisam bio spreman da igram. To je bilo smješno", rekao je Šapovalov, prenio je Eurosport.

Nadal je u završnici četvrtog seta tražio pomoć ljekara zbog problema sa stomačnim mišićima i morao je da uzme tabletu, a uoči petog seta otišao je u svlačionicu i zadržao se nešto duže.

"Poslije četvrtog seta on je otišao, a meni prošle godine nije dozvoljeno da odem u toalet kada sam tražio medicinski time-out. On je već imao dva takva time-outa. Sudija je rekao da je bio na medicinskom pregledu, a poslije toga otišao je u toalet. Pomislio sam - gde je granica? Poštujem sve što je Rafa uradio, on je nevjerovatan igrač ali moraju da postoje neke granice, da se postave neka pravila", naveo je kanadski igrač.

"Za igrača je to frustrirajuće. Imaš utisak da ne igraš samo protiv tenisera, već i protiv sudija, da igraš protiv nečeg većeg", dodao je on.

On se osvrnuo na ponašanje navijača u Melbournu prema Medvedevu, tokom meča sa domaćim igračem Nickom Kyrgosom.

"Navijači su navijali između prvog i drugog servisa. Iz poštovanja prema svim igračima, to ne treba da se dešava. Ako si teniski navijač trebalo bi da razumiješ da se obojica trude. Zašto aplaudirate između prvog i drugog servisa, to je nepotrebno", naveo je.

Upitan da li neki igrači osjećaju strahopoštovanje prema "velikoj trojci" - Nadalu, Rogeru Federeru i Novaku Đokoviću, Shapovalov je rekao da misli da ostali igrači ponekad nisu u ravnopravnom položaju.

"Mislim da bi trebalo da bude ravnopravnije. Njih je i tako teško pobijediti, ali ako im dajete sve više prednosti, onda će svaki put biti sve teže. Ne pokušavam da umanjim ono što su oni uradili, oni su veliki šampioni, legende ove igre. Ali, kada izađete na teren, trebalo bi da uslovi budu jednaki za sve", dodao je Šapovalov.

federalna.ba/Beta

 

Denis Shapovalov Rafael Nadal tenis Australian Open
Roland Garros tenis Andy Murray
0 21.05.2023 16:12
Rafael Nadal Roland Garros
0 18.05.2023 18:52
Zenica open 2023 tenis Zenica Sofia Barhacova Rafael Behr
0 06.05.2023 13:15