SFF: Za Talents Sarajevo 2024. izabrano 60 učesnika
(Izvor: SFF)

SFF: Za Talents Sarajevo 2024. izabrano 60 učesnika

Sarajevo Film Festival predstavlja selekciju reditelja, producenata, glumaca, scenarista, direktora fotografije, montažera i filmskih kritičara iz jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza, koji će sudjelovati u 18. izdanju programa Talents Sarajevo, pod nazivom ART/FICIAL. Od ukupno 540 prijava iz 16 od 20 država obuhvaćenih programom, izabrano je 60 učesnica i učesnika. Najveći broj prijava zaprimljen je iz Grčke, Rumunije i Turske. 

ART/FICIAL, kao integralni dio 30. Sarajevo Film Festivala, donosi niz masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija. Program se sastoji od osam modula, koje vode međunarodno priznati eksperti iz filmske industrije: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack & Pitch, Script Station i Talent Press. 

Talents Sarajevo najstarija je inicijativa posvećena obrazovanju i razvijanju vještina unutar programa CineLink Industry Days, a istovremeno je i dijelom međunarodne porodice Berlinale Talents: osnovana je 2006. godine u suradnji Sarajevo Film Festivala sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu. Pored sesija i mogućnosti umrežavanja, platforma Talents Sarajevo svoje učesnike upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, razmatra trenutne trendove i izazove u industriji te olakšava povezivanje u međunarodnoj filmskoj zajednici.

Listu ovogodišnjih učesnika Talents Sarajevo i press obavijest preuzmite OVDJE.

30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta 2024. godine-saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

federalna.ba

SFF